Rhône fra hav til Alper

Kulturperler og høje tinder

Fra pavepalads til Matterhorn

Rejs fra charmerende og historiske Arles tæt på Rhônes udmunding i Middelhavet, og følg den store flod hele vejen til dens kilde i hjertet af Alperne. Undervejs oplever du både skønne byer som Avignon, Lyon og Lausanne, og imponerende naturscenerier. Du rejser på første klasse i bl.a. TGV tog og den legendariske Gletsjer Ekspres. Ved hver ankomst bliver du mødt af en privatchauffør, som let og elegant får dig frem til dit nøje udvalgte firestjernede hotel.

Rhone DK

FLODENS SKATTE
ARLES  |  AVIGNON  |  LYON  |  LAUSANNE  |  ZERMATT  |  GLETSJER EKSPRESSEN  |  CHUR

11-nætter togferie på første klasse
____________________________________________________________
Direkte rejser med TGV og Gletsjer Ekspressen
____________________________________________________________
Nøje udvalgte firestjernede hoteller
____________________________________________________________
Personlig ankomstservice med private chauffører
____________________________________________________________
Fly København-Marseille og Zürich-København
____________________________________________________________

KUN 23.500 KR*
*per person når to rejser sammen

Travel all days year round, except a few blackout dates. Price is per person, based on two persons travelling together.

11-NÆTTERS TOGFERIE FRA ARLES TIL CHUR VIA AVIGNON, LYON, LAUSANNE OG ZERMATT

Direkte togrejser på første klasse med bl.a. TGV-højhastighedstog og Gletsjer Ekspressen. Ophold på firestjernede hoteller. Personlig ankomstservice med private chauffører.

Pave flyttede hertil for en tid i 1300-tallet, og hans palads står her endnu. Hans største lokale bedrift lever også i bedste velgående: Hans opgradering af den sløje lokale vin til den perle, vi i dag kender som Chateauneuf du Pape.

Avignon

Rhone gjorde Lyon til en strategisk afgørende vigtig by. I dag er den prydet af velbevarede romerske ruiner og fine middelalderkvarterer. Og så må du naturligvis ikke gå glip af det lokale køkken.

Lyon

Dette er udsigten over Genfersøen og Alperne fra Lausannes søfront. Nyd det sammen med et glas af den lokale hvidvin, der dyrkes på de historiske vinterrasser over søen lige uden for byen.

Lausanne

Bare at ankomme til Zermatt er en oplevelse. Den sidste time er med tandhjulsbane op gennem den stejle og smalle Mattertal dal med stadig højere tinder knejsende over toget.

Zermatt

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

Romerske amfiteatre. Vinmarker i verdensklasse. Et pavepalads. Store gletsjere og snedækkede bjergtinder. En af Europas store floder binder det hele sammen, og Silver Tray inviterer dig til at opleve det hele på en togrejse fra Rhône udmunding i Middelhavet til dens kilde i hjertet af de schweiziske alper.

Grækerne opkaldte floden efter deres varme og kultiverede Rhodos, og i hvert fald i starten af togferien giver det god mening, når du udforsker nogle af Sydfrankrigs kulturelt og historisk rigeste byer som Arles, Avignon og Lyon. Men så bliver floden vildere, efterhånden som du følger den ind i bjergene. Ved foden af Matterhorn møder du en af de iskolde småfloder fra de højtliggende gletsjere, som er med til at give næring til Rhône nede i dalen. Og som den store finale på denne episke togferie rejser du ombord på den legendariske Gletsjer Ekspres lige forbi flodens kilde i Rhône gletsjeren.

Indtil et par århundreder siden var Rhône nok en vigtig handelsrute, men en rejse op ad floden var stadig langsom og strabadserende. Du vil til gengæld gøre det i storslået stil. Du rejser på første klasse på højhastighedstog og panorama ekspresser. I hver by holder en bil med privatchauffør klar ved banegården. Hurtigere og mere behageligt end du troede muligt er du på plads på dit perfekt beliggende firestjernede hotel.

Denne 12-nætters individuelle togferie har afrejse når som helst du foretrækker. Den begynder med en flyvetur fra Danmark til Marseille, hvor du mødes af en privatchauffør i lufthavnen og køres direkte til dit hotel i Arles. Togferien slutter i schweiziske Chur, hvorfra du tager et direkte tog til Zürich lufthavn for din flyvetur hjem.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

TGV

Velkommen ombord på Europas originale højhastighedstog. Mange TGV-togsæt er i dag dobbeltdækkere, og dit magelige første klasses sæde er med god sandsynlighed placeret i den lyse og intime kabine på første dæk. Toget medfører en barvogn, hvor du kan købe snacks og drikkevarer.

Glacier Express

Gletsjer Ekspressen er verdens mest berømte panoramatog. Det bringer dig gennem Rhinkløften, over det 2000 meter høje Oberalppas, og op gennem den smalle og stejle Mattertal dal til Zermat ved Matterhorns fod.Du rejser på første klasse og kan bestille en tre-retters frokost (til en rimelig pris) som tilberedes i toget full-size køkken.

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Fly til Arles

Du flyver fra København til Marseille, hvor du bliver hentet af en privatchauffør i lufthavnen og kørt direkte til Arles og dit perfekt beliggende hotel.

Fly fra København
Bil med privatchauffør fra lufthavnen til Arles
Dag 2
Arles

Arles ligger lige ved floddeltaet hvor Rhone slutter sin rejse fra Alperne til Middelhavet. Denne strategiske placering er ensbetydende med et vægtigt CV: Arles var en betydningsfuld by i Romerriget, hvor romerne brugte hende som flådebase (og den dag i dag er Arles en vigtig havneby på Rhone). Senere kontrollerede først visigoterne og siden muslimerne byen, før hun havde nogle få stolte år som hovedstad i kongeriget Burgundien og senere som selvstændig bystat.

Arles lader dig aldrig være i tvivl om hendes stolte fortid. Dele af bymuren omkring det historiske centrum stammer fra romertiden, og et romersk amfiteater fra det 1. århundrede med plads til 20.000 tilskuere er stadig i brug. I byens mere nære fortid var den hjemsted for Vincent van Gogh i en af hans mest produktive perioder.

Se det imponerende romerske amfiteater
Besøg et af de fineste markeder i Provence
Dag 3
Arles – Avignon

Du bliver kørt til banegården fra dit hotel, og går ombord i et direkte TGV-tog for den korte og hurtige rejse til Avignon. Du rejser naturligvis på første klasse, hvilket ofte vil sige i en lys og lækker kabine på første dæk.

Direkte TGV på første klasse
Personlig ankomstservice med privatchauffør
Da 4
Avignon

Denne smukke middelalderby i hjertet af Provence var i nogle få år verdens centrum, da Paven i 1300-tallet flyttede hele sit hellige hof fra Vatikanet til Avignon. Pavens borgagtige palads står her endnu, og med intakte bymure og et perfekt bevaret middelaldercentrum er det ikke svært at forestille sig, at Clement V stadig regerer (bortset fra, at Avignons meget moderne kunstscene næppe var gået an i hans tid).

Avignon er en fremragende destination for foodies og vinelskere. Et besøg i det farverige og velduftende lokale marked i Les Halles er et must for førstnævnte, mens sidstnævnte ikke bør snyde sig selv for en udflugt i Rhone-vindistriktet, ikke mindst Chateneuf-du-Pape, som i sig tid blev hævet ud af middelmådighedens dynd på befaling af Paven selv.

Middelalderby med farverig historie
Lækkerbidsken for alle foodies
Dag 5
Avignon - Lyon

Du bliver kørt til banegården fra dit hotel, og går ombord i et direkte TGV-tog for den korte og hurtige rejse til Lyon. Du rejser naturligvis på første klasse, hvilket ofte vil sige i en lys og lækker kabine på første dæk.

Direkte TGV på første klasse
Personlig ankomstservice med privatchauffør
Dag 6
Lyon

Lyon er kendt for at have det fineste køkken i hele landet. I betragtning af, hvilket land vi her taler om, er det en anerkendelse, der er en Michelin stjerne værdig (og dem er der masser af her). Men Lyon har også stjerner i form af romerske ruiner, velbevarede middelalder-kvarterer, og elegante, charmerende nabolag.

Byen ligger ved sammenslutning af floderne Rhone og Saone, hvilket lige siden romertiden gjorde Lyon strategisk vigtig. I dag indbyder floderne til aftenture gennem de smukke og stemningsfyldte kvarterer langs bredderne, og måske også til at indtage en bid mad på en af de mange flodbåde, som er blevet omdannet til restauranter eller cáfeer.

Det bedste køkken i hele Frankrig
Romerske ruiner og middelalderkvarterer
Da 7
Lyon – Lausanne

Nord for Lyon tager Rhône-floden et skarpt knæk mod øst og sætter kursen mod Alperne (på en klar dag kan du endda allerede her se bjergene i horisonten). Dit tog tager samme rute, fordi det var oplagt at anlægge skinnerne i de flade, brede dale, som floden har skåret gennem Alperne. Efter nogle få behagelige timer i selskab med smukke panoramaer ankommer du til Geneve, hvor du let og hurtigt skifter tog mod Lausanne. Denne sidste strækning er nok kort, men også mindeværdig: Du kører langs Genfersøen, den største og flotteste sø på Rhônes vej fra Alperne til Middelhavet. Hvis vejret er godt, får du måske endda et glimt af toppen af Mont Blanc kort efter afgangen fra Geneve.

Tog på første klasse med let skift i Geneve
Smukke panoramaer over Alperne og Genfersøen
Personlig ankomstservice med privatchauffør
Dag 8
Lausanne

Lausanne er en af de smukkeste byer i Schweiz, med stejle brostensbelagte stræder, fine pladser, og 1600-tals bygninger. Men alligevel er der en god chance for, at det især er udsigten, som du husker. Nede ved søbredden – langt under den gamle bydel oppe ad bjergsiden – kan du sidde på en café og indtage udsigten mod de snedækkede tinder på den anden side af Genfersøen. Hvidvinen i dit glas kommer måske fra de billedskønne og UNESCO-beskyttede Lavaux vinterrasser lige uden for byen. De er et besøg værd. Det er en sejltur på en historisk hjuldamper på søen også.

Fabelagtig udsigt over sø og bjerge
En af de smukkeste byer i Schweiz
Stejle vinterrasser lige uden for byen
Dag 9
Lausanne – Zermatt

I dag er fra start til slut en stor togoplevelse. Du stiger ombord på et intercitytog, der kører langs Genfersøen med stejle vin-terrasser på venstre hånd, og udsigt over søen og bjergtinderne til højre. Læg også mærke til den romantiske Chillon borg, der er bygget på en lille ø lige ved bredden. Efter Genfersøen kommer toget ind i den brede Rhônedal, hvor du flere gange undervejs kan se ind i sidedalene og spejde Valais’ høje bjerge. Snart ankommer du til Visp, hvor du foretager et let og hurtigt skifte til rejsens anden del: Ind i den dybe og smalle Mattertal dal, der sine steder er så stejl, at det er en tandhjulsbane. Bjergtinderne på begge sider af toget bliver stadig højere, indtil de til sidst spærrer effektivt for videre kørsel: Du er ankommet til Zermatt.

Skønne panoramaer over sø og bjerge
Bjergbane til foden af Matterhorn
Dag 10
Zermatt

Zermatt er en velhavende og sofistikeret by, men stemningen her er ganske anderledes end i en by som St Moritz, for alle er her for bjergene, og standardpåklædningen en enten isøkse eller vandrestøvler. Hvis du har sidstnævnte med venter vandrestierne på at føre dig op i højderne. Gerne til en bjerghytte, hvor du kan få en velfortjent frokost inden turen tilbage til Zermatt.

Alpernes tronværelse
Nyd en velfortjent frokost i en højtliggende bjerghytte
Tag bjergbanen til Gornergrat eller svævebanen til Klein Matterhorn
Dag 11
Gletsjer Ekspressen

Gletsjer Ekspressen er verdens mest legendariske panoramatog. Du kører gennem den smalle og dybe Mattertal dal, over det 2.000 meter høje Oberalp, og gennem den snoede og dramatiske Rhin-kløft – schweizernes svar på Grand Canyon.

Du rejser naturligvis på første klasse, i en lækker panoramavogn med masser af plads og komfort. Toget har et rigtigt køkken og du har mulighed for at bestille en udmærket tre-retters-menu, som bliver serveret ved din plads (til meget rimelige priser).

 

Første klasses panoramavogn på Gletsjer Ekspressen
Mulighed for lækker tre-retters menu serveret ved dit sæde
Storslåede panoramaer under hele togrejsen
Dag 12
Tog til Zurich Lufthavn og fly hjem

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog i få timer ad gangen
+ TGV højhastighedstog i Frankrig
+ Gletsjer Ekspressen Zermatt-Chur

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Personlig ankomstservice

+ Bil med privatchauffør til fra banegården til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
AlperneRundrejse
Alpernes Højdepunkter
Med panorama-ekspresser
12 nætter | 27.900 kr.
Små Italienske Perler
Fem af Italiens mest romantiske byer

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik