Togrejse til Skandinaviske Perler

Premium Togferie
  • Togrejser på første klasse
  • Oplev legendariske Bergensbanen og Flåmbanen
  • Sejl i deluxe kahyt gennem Stockholms skærgård
  • Bo på perfekt placerede firestjernede hoteller
  • Bil med chauffør fra hoteller til banegårde
  • Bil fra og til lufthavnen
  • Fly til Helsinki og hjem fra Bergen
24.500 KR.

pr person
når to rejser sammen
singletillæg 30%

Nordiske highlights

Tre hovedstæder. To fantastiske jernbaner. Et skønt mini-krydstogt.

Rejs på tværs af Norden og oplev noget af vores flotteste natur: Fra Stockholms skærgård og det vilde norske højfjeld til den smukke Aurlandsfjord. Undervejs oplever du også tre af Nordens mest spændende storbyer med hver deres unikke charme. Du sejler på en af Nordens bedste krydstogtfærger og rejser med to af Europas flotteste jernbaner. Hele rejsen er selvfølgelig på første klasse.

Helsinki er den eneste by i vores samling hvor vi anbefaler et besøg i en sauna. De er naturligvis for finnerne hvad pub'er er for irerne, og hovedstaden har adskillige der er åbne for offentligheden - nogle af dem med udsigt over byen eller vandet.

Helsinki

Du sejler fra Helsinki til Stockholm på Silja Lines luksuriøse krydstogtfærge, og vi sørger for en af skibets fineste kahytter til dig. Husk at stå op tidligt næste morgen så du kan nyde den lange sejltur gennem Stockholms underskønne skærgård.

Gennem skærgården

I 1628 sank den svenske flådes flagskib få minutter inde i hendes jomfrurejse, midt i Stockholms havn. I dag er hun hævet fra havnens bund og bragt tilbage til noget nær perfekt stand. Dette er et museum i verdensklasse.

Stockholm

Bergensbanen er ikke bare en af Norges flotteste jernbaner, men kåret som en af verdens flotteste. Den bevæger sig højt op på fjeldenes vilde og utæmmede natur.

Bergensbanen

Flåmbanen er blot 20 km lang, men falder undervejs 800 højdemeter fra højfjeldet ned til bredden af Aurlandsfjorden. Udsigten hele vejen ned sørger for, at du sidder med snuden presset mod vinduet.

Flåmbanen

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Day 1
Flyv til Helsinki

Du flyver fra København til Helsinki, hvor du bliver hentet af en privatchauffør i lufthavnen og kørt direkte til dit perfekt beliggende hotel.

Fly fra København
Bil med privatchauffør fra lufthavnen
Day 2
Helsinki
Helsinki er den eneste by blandt vores destinationer, hvor en tur i sauna står på listen over oplevelser, vi anbefaler. Sauna er for finnerne, hvad pubber er for irene, og hovedstaden har adskillige saunaer som er åbne for offentligheden. Nogle af dem byder på et fantastiske syn ud over landskabet omkring byen, en af dem har endda en uddørs terrasse og en restaurant med havudsigt. I alle saunaerne er der gode muligheder for at få en snak med de lokale.
Når du er kommet i tøjet igen, kan du gå hen til byens Design District, der har mere end 200 butikker, atelierer, museer og kunstgallerier, der fremviser det allerbedste af moderne finsk design. Den mest unikke arkitektoniske seværdighed i Helsinki må være the klippekirken, som er hugget ud af byens granitundergrund.

Hvor end du går i Helsinki, er du altid tæt på havet. Det er en af de mest bemærkelsesværdige træk ved byen og Helsinki er omgivet af en skærgård med over 300 klippeskær og småøer.

Besøg klippekirken, designdistriktet - og en sauna
Dag 2 - aften
Minikrydstogt til Stockholm

Tidligt på aftenen går du ombord på Skandinaviens bedste krydstogtfærge og sætter kurs mod Sverige. Silja Line-skibet har et stort udvalg af restauranter, inklusive i gourmetklassen. Her er også en festlig natklub, men bliv ikke oppe alt for sent: Du vil gerne kunne stå op til solopgangen og nyde synet af den fire-timer lange rejse gennem Stockholms skærgård.

Skibet glider forsigtigt forbi et udvalg af de 30.000 klippeskær og små øer, som udgør Nordeuropas største skærgård. Det er en svensk idyl af skove, klipper, røde sommerhuse og hvide lystbåde.

Deluxe kahyt på flot krydstogtfærge
Smuk sejlads gennem Stockholms skærgård
Day 3
Stockholm

Den mest ydmygende begivenhed i Stockholms historie indtræf på en sommerdag i 1628, da den svenske flådes nye stolthed kæntrede og sank fem minutter inde i sin jomfrurejse – lige midt i havnen. I dag er Wasa blevet bjerget og bragt tilbage til noget nær sin oprindelige storhed. Som dansker kan man fryde sig over ikke bare et monument over en svensk fiasko, men også over et af Europas mest fascinerende museer.

Stockholm er let at komme rundt i til fods – ikke mindst med en af de charmerende små færger. De fleste besøgende er fokuseret på charmerende Gamla Stan, hvor også kongeslottet ligger. Men andre bydele fortjener også at blive udforsket. Södermalm har en afslappet atmosfære og tiltrækker kreative kræfter, mens Östermalm er indbegrebet af raffineret elegance. Midt imellem disse to områder ligger Norrmalm, en travl og pulserende bydel.

Nordens Venedig
Tag på udflugt i skærgården
Day 4
Stockholm-Oslo

Du køres til banegården og stiger ombord i et direkte eksprestog for den smukke og behagelige rejse til Oslo. Toget medfører en bistro.

Direkte Intercity tog
Bistro
Day 5
Oslo

Oslos havnefront undergår
en fantastisk forvandling
i disse år, og du bor lige i
midten af dette nye centrum:
Med den spektakulære
opera som genbo, samt det
nye Munch museum med
verdens største samling
af den norske maler.

Smuk ny havnefront med imponerende arkitektur
Omgivet af skøn natur

ewfwefrewr

Day 6
Oslo-Flåm
Day 7
Flåm

Den lille landsby Flåm ligger betagende smukt inderst i Aurlandsfjorden, en forgrening af verdens dybeste og næst længste fjord, den 204 kilometer lange Sognefjord. Byen er omgivet af stejle fjelde, buldrende vandfald og smalle dale, og området er et overflødighedshorn af oplevelser.

En af de mest spektakulære er inkluderet i din rejse: Du får lov til at opleve Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden fra søsiden, ombord på en specialbygget elektrisk panorama-færge. Nærøyfjorden er verdens smalleste fjord – på ét sted blot 250 meter bred, med fjelde der troner sig højt op fra vandspejlet – og naturligt nok en del af UNESCOs verdensarvsliste.  Har du appetit på mere, byder fjeldene på fremragende vandreture højt over fjordene, og apropos appetit har Flåm flere gode restauranter med lokale delikatesser som vildt, lam og laks.

Skøn beliggenhed for enden af smal fjord
Day 8
Flåm-Bergen

Flåmbanen betragtes som en af de smukkeste og mest dramatiske jernbaner i Europa. Når du forlader Flåm, stiger banen hele 800 højdemeter over blot 20 km. På vejen op fra fjordens bred til højfjeldet vil du sidde konstant med næsen trykket mod ruden, når toget passerer vandfald, dybe kløfter, voldsomme floder og små gårde, der desperat klynger sig til de stejle bjergsider.

Togturen ender på den lille station i Myrdal, hvor du skifter til Intercitytoget til Bergen.

Den verdensberømte Flåmbane
Dramatiske panoramaer over vandfald og slugte
Day 9
Bergen

Charmerende og
pittoreske Bergen
er Norges næststørste by,
men virker langt mindre.
Måske fordi byen er omgivet af
storslået natur.
Fra centrum
tager det få minutter
med tandhjulsbane op på
toppen af det lokale fjeld.
Der er dog rigeligt at se
nede i selve byen, hvor smalle
brostensbelagte stræder og den
maleriske havnefront Bryggen
indbyder til byvandring.

Smuk og charmerende historisk bymidte
Bjergtagende natur omkring byen

deqw

Day 10
Fly til København

Naturligvis fortsætter den vante Silver Tray service også på rejsens sidste dag: Du bliver kørt fra dit hotel til lufthavnen i bil med privatchauffør.

Transfer til lufthavnen og fly hjem
Se dine hoteller og få din personlige rejseplan

Indtast din ønskede afrejsedato og se
vores hoteller på netop dine dage.
Og hent din personlig rejseplan.

Forestil dig at vågne en tidlig morgen og trække gardinet fra i din luksuriøse kahyt. Udenfor åbenbarer sig en verden af klippeskær og små øer, og med pittoreske hytter og hvide sejlbåde drysset ud over landskabet. Sådan er det at ankomme til Stockholm fra Helsinki ombord på en af Østersøens mest luksuriøse krydstogtfærger, der langsomt navigerer gennem en af Europas største og smukkeste skærgårde.

Forestil dig så, at du nogle få dage senere kigger ud gennem et togvindue og oplever en af Norges mest spektakulære togrejser. Du rejser gennem et område der er så vildt og utæmmet, at banen i sin tid blev planlagt med hjælp fra den norske polarforsker Fridtjof Nansen, som udforskede ruten på ski i 1884.

Og forestil dig endelig, at du lidt senere samme dag formår at skifte tog til en endnu flottere rejse, hvor du efter Bergensbanen stiger om bord på Flåmbanen og over blot 20 km styrtdykker 800 højdemeter fra højfjeldet ned til bredden af den smalle og smukke Aurlandfjord. Norge har tre jernbaner, der betragtes som nogle af de fineste i Europa, og du har lige kørt med to af dem.

Dette er blot nogle af højdepunkterne på rejsen mellem Helsinki og Bergen – en rejse fra øst til vest, fra Den finske Bugt til kanten af Atlanterhavet.  Men ud over de store naturoplevelser vil byerne også stå klart i din erindring: Helsinki, Stockholm, Oslo og Bergen er hver på deres unikke måde nordiske perler med historie og kultur i topklasse. Besøg klippekirken i Helsinki, se Wasamuseet i Stockholm, bestig Operaens tag i Oslo, og få smagsprøver på det oldgamle fiskemarked i Bergen.

Dette er naturligvis alle de oplagte ting, som du sagtens selv kan finde frem til. Men der er også lokale skatte, som de færreste turister oplever.

Du kan rejse fra Helsinki til Bergen hele året. Rejs om sommeren, oplev de lyse nætter og sejl i havkajak i de norske fjorde. Eller rejs om vinteren, hvor dit skib bryder isen i skærgården, og hvor de norske fjelde er dækket med sne.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Bergensbanen

Velkommen ombord på en af verdens mest spektakulære togrejser. Dette er en af Europas højeste almindelige baner, og den krydser den vilde Hardangervidda nationalpark 1200 meter over havet. Jernbanen var et kæmpe nationalt projekt, da arbejdet gik i gang i 1875, og dele af ruten blev først fastlagt efter at polarforskeren Fridtjof Nansen havde undersøgt området på ski i 1884.  

Flåmbanen

Dette er ikke nogen lang togrejse - banen er blot 20 km fra Myrdal på højfjeldet til Flåm ved Aurlandfjordens bred. Men hvad den mangler i længde, har den i højde: Den stiger hele 800 højdemeter fra fjorden til fjeldet. Norge har tre jernbaner, der ofte udråbes til at være blandt verdens flotteste, og dette er juvelen i kronen. Under hele den timelange rejse vil du have næsen tæt presset mod vinduet og kigge på slugte, vandfald og små træhytter, der klamrer sig til de stejle bjergsider.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog I få timer ad gangen
+ Panorama-strækninger
+ Deluxe kahyt på Silja Line

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter

Disse togferier kan måske også interessere dig

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik