Togrejse fra Wien til Alperne

Premium Togferie
  • Togrejser på premium første klasse
  • Glacier Express Excellence Class
  • Gennem Schweiz med 6-retters frokost og vin
  • Perfekt beliggende hoteller
  • Bil med chauffør til og fra hotellerne
  • Fly til Wien og hjem fra Geneve
27.500 KR.

Per person i delt dobbeltværelse

Fra Wien til Matterhorn

Gennem Arlberg passet og med Gletsjer Ekspressen

Denne store rejse på tværs af Alperne fra øst til vest tager dig over nogle af de mest berømte Alpepas til historiske storbyer og skønne bjergbyer. Du rejser langs gletsjere, over dybe slugter og gennem smalle dale til foden af Matterhorn i hjertet af Alperne. Alle togrejserne er på første klasse, og højdepunktet er den legendariske Gletsjer Ekspres hvor du opgraderes til Excellence Class med overdådig plads, service, fem-retters frokost og privat cocktailbar.

Exceptionel service og komfort

Verdens mest legendariske panoramatog tager dig gennem kløfter og over høje alpepas til foden af Matterhorn.

Gletsjer Ekspressen

Nyd Gletsjer Ekspressen udsigt fra dit sæde på Europas i særklasse bedste første klasse. Excellence Class byder på oceaner af plads i eksklusive omgivelser, og den personlige service inkluderer en fem-retters frokost, vin ad libitum og adgang til vognens egen cocktailbar.

Excellence Class

Et af højdepunkterne gennem Alperne bliver Rhinkløftem hvor den unge Rhin har kløvet Schweiz' svar på Grand Canyon.

Rhinkløften

Din rejse starter i Wien, den gamle kejserlige hovedstad. Allerede på din første rejsedag herfra begynder de snedækkede tinder at dukke op.

Wien

Rejsens endelige destination er Zermatt, den charmerende og bilfri bjergby for foden af Matterhorn. Byen er omringet af en perlerække af Europas højeste tinder, og for de aktive byder området på fremragende vandremuligheder.

Zermatt

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Fly til Wien
Dag 2
Wien
Dag 3
Wien–Salzburg
Dag 4
Salzburg

Vi har fået fortalt af lokale, at de fleste salzburgere aldrig har hørt om The Sound of Music og ikke fatter hvorfor masser af turister valfarter på særlige byrundture til alle de steder, der blev brugt som levende kulisser i musicalen. Det lyder på den ene side utroligt, men på den anden side burde kultiverede rejsende naturligvis mere fokusere på, at det var på disse stræder, at Wolfgang Amadeus løb rundt som dreng.

Salzburg er kendt for sin musik, men det er salt, som har gjort den til en af Europas smukkeste. De store saltminer lidt uden for byen gav byen sit navn, plus en formue i indtægter, som fyrster og biskopper kastede i storslåede projekter, der kunne kaste glans over byen. Resultatet er, at Salzburg har storslåede paladser og pladser i en skala, der virker overvældende i forhold til byens begrænsede størrelse.

En ganske lille by med imponerende store palæer og pladser
En historisk by, javist, men med masser af liv i form af caféer, gallerier og jazzklubber
Dag 5
Salzburg-Zurich
Day 6
Zurich
Dag 7
Zurich-Chur
Dag 8
Chur

Det er ikke lige til at se, når du kører ind i den tilsyneladende moderne by, men Chur er faktisk den ældste by i Schweiz, grundlagt for tusindvis af år siden ved bredden af den unge Rhinen – dengang de store floder var Europas vigtigste handelsveje.

Få minutters gang fra banegården bringer dig til Churs gamle centrum, og nu er det lettere at se den fremskredne alder: Snoede brostensbelagte stræder, smukke gamle pladser, og perfekt bevarede historiske bygninger. Du kan sagtens bruge din tid på at nyde det gamle Chur, men for de aktive er det også oplagt at tage svævebanen op i højderne. Eller endnu bedre: Tag et lokaltog den korte afstand til Rhinkløften, som de lokale selv kalder for ”Schweiz’ Grand Canyon”, og udforsk de flotte vandrestier her.

Den ældste by I Schweiz
Tag på vandretur i Rhinkløften
Dag 9
Gletsjer Ekspressen til Zermatt

Gletsjer Ekspressen er verdens mest legendariske panoramatog. Du kører gennem den snoede Rhin-kløft – schweizernes svar på Grand Canyon – og over det 2.000 meter høje Oberalp-pass. Den sidste strækning gennem den smalle og dybe Mattertal dal til Zermatt ved foden af Matterhorn er så stejl, at toget her forvandles til en tandhjulsbane.

Du rejser naturligvis på første klasse, i en lækker panoramavogn med masser af plads og komfort. Toget har et rigtigt køkken og du har mulighed for at bestille en udmærket tre-retters-menu, som bliver serveret ved din plads (til meget rimelige priser).

Gletsjer Ekspressen i første klasses panoramavogn
Mulighed for tre-retters måltid serveret ved dit sæde
Dag 10+11
Zermatt

Zermatt er en velhavende og sofistikeret by, men stemningen her er ganske anderledes end i en by som St Moritz, for alle er her for bjergene, og standardpåklædningen en enten isøkse eller vandrestøvler. Hvis du har sidstnævnte med venter vandrestierne på at føre dig op i højderne. Gerne til en bjerghytte, hvor du kan få en velfortjent frokost inden turen tilbage til Zermatt.

Alpernes tronværelse
Nyd en velfortjent frokost i en højtliggende bjerghytte
Tag bjergbanen til Gornergrat eller svævebanen til Klein Matterhorn
Dag 12
Flyv tilbage til København

Feriens sidste togrejse fra Zermatt til lufthavnen i Geneve er en fornøjelse i sig selv. Først kører du ned gennem Mattertal dalen og vinker et sidste farvel til Weisshorn og de andre hvide tinder over dig. Nede i Rhône-dalen laver du et let og hurtigt skifte til et Intercitytog, som kører dig direkte til lufthavnen. Undervejs kører toget langs bredden af Genfersøen, med smuk udsigt over sø og bjerge på venstre hånd, og stejle, historiske vin-terrasser på højre hånd.

Bjergbane til Rhône-dalen, og videre med tog direkte til lufthavnen
Skøn udsigt over bjergene og Genfersøen
Fly til København
Se dine hoteller og få din personlige rejseplan

Indtast din ønskede afrejsedato og se
vores hoteller på netop dine dage.
Og hent din personlig rejseplan.

På denne odyssé på tværs af Alperne fra øst til vest rejser du fra Wien gennem smalle slugte og dybe dale, forbi storbyer og kulturperler, over høje pas og nær mægtige gletsjere til foden af Matterhorn og hjertet af Europas store bjergkæde. Denne historiske rute er på banestrækninger med utallige tunneller, broer og viadukter som var ingeniørmæssige bedrifter for deres tid, og som stadig udgør nogle af Europas smukkeste togrejser.

Når du efter et par dage i Wien begynder din togrejse, afløses bølgende bakker og vinmarker snart af rigtige bjerge, og de første snedækkede tinder begynder at dukke op i det fjerne. Til sidst på togferien oplever du, hvordan Europas mægtigste bjerge tårner sig op på begge sider af toget. Undervejs besøger du flere af Alpernes fineste storbyer og bjergbyer. Dette er en togferie, hvor Wiens paladser og Salzburgs elegante pladser afløses af smalle vandrestier og højtliggende bjerghytter.

Rejsen følger samme strækning gennem Østrigs berømte Arlberg Pas som den originale Orient Ekspres gjorde i sin tid, og senere på togferien rejser du med Gletsjer Ekspressen. Dette er altså en rute med associationer til nogle af verdens mest legendariske tog, og på denne Silver Tray togferie kommer du så tæt på svundne tiders luksus som det er muligt på et moderne tog i dag.

Når du stiger om bord på Gletsjer Ekspressen er det nemlig for at tage plads i Europas lækreste og mest overdådige nye første klasse. Excellence Class er et niveau over togets ellers i forvejen fine første klasse. Her i den eksklusive vogn er der kun plads til ganske få passagerer, som sidder med masser af plads – her er blot ét sæde på hver side af midtergangen – og får forrygende service: En tjener serverer en fem-retters frokost med tilhørende vine, og bagefter kan du sludre med dine medpassagerer i vognens private cocktailbar.

Udenfor komplementeres al denne luksus med storslåede panoramaer: Den smalle Rhinslugt, det 2000 meter høje Oberalp Pas, og den høje Mattertal dal, der er så stejl, at strækningen her er en tandhjulsbane.

Efter alle andre standarder end lige Excellence Class er dine togrejser med det østrigske flagskib RailJet fra Wien til Salzburg og Salzburg til Zürich også fremragende. Her opgraderer vi dig til togets Business Class, som er et niveau over togets almindelige første klasse. Her er masser af plads, og du kan få personlig servering af dine bestillinger fra togets bistro (om end du her skal betale for mad og vin).

Alle togrejserne er direkte, og bortset fra den seks timer lange rejse med Gletsjer Ekspressen varer de ikke mere end nogle få timer. Det betyder, at du aldrig har strabadserende rejsedage, men altid masser af tid til at opleve rejsens næste by.

 

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Railjet

RailJet er de østrigske statsbaners flagskib og et af de mest komfortable tog i Europa. Ikke mindst fordi det har en premium første klasse, som du naturligvis sidder i. Her er der endnu mere plads og ro end på den almindelige første klasse. Toget medfører en udmærket bistro, men som VIP-passager kan du bede din steward om at få serveret dit måltid ved sædet (mad og drikke er dog ikke gratis).

Glacier Express Excellence Class

Når du stiger ombord på Gletsjer Ekspressen er det for at tage plads i Europas lækreste og mest overdådige nye første klasse. Excellence Class er et niveau over togets ellers i forvejen fine første klasse. Her i den eksklusive vogn er der kun plads til ganske få passagerer, som sidder med masser af plads – her er blot ét sæde på hver side af midtergangen – og får forrygende service: En tjener serverer en seks-retters frokost med tilhørende vine, og bagefter kan du sludre med dine medpassagerer i vognens private cocktailbar. Udenfor komplementeres al denne luksus med storslåede panoramaer: Den smalle Rhinslugt, det 2000 meter høje Oberalp Pas, og den høje Mattertal dal, der er så stejl, at strækningen her er en tandhjulsbane.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Premium første klasse fra Wien til Zürich
+ Gletsjer Ekspressen

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Personlig ankomstservice

+ Bil med privatchauffør til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget

Disse togferier kan måske også interessere dig

AlperneRundrejse
Alpernes
Højdepunkter
Med panorama-ekspresser
12 nætter | 27.900 kr.
Små Italienske Perler
Fem af Italiens mest romantiske byer
Rundrejse
Fra Sevilla til Marrakesh
Oplev maurernes rige
i Andalusien og Marokko
14 nætter | 24.500 kr.

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik