Togrejse til Rhinen og Mosel

Lokale eventyr

SMÅ TOG – STORE OPLEVELSER
10 DAGE MED TOG PÅ 2. KLASSE,
3-STJERNEDE HOTELLER
TOG FRA OG TIL DANMARK

  • Kør langs de flotteste dele af Rhinen og Mosel
  • Bo ved flodernes bredder i historiske og pittoreske byer
  • Tag på vandretur i vinmarkerne
  • Oplev romerske skatte i Trier, Tysklands ældste by
  • Rejs videre til to nætter i Strasbourg
  • Togrejser både ud og hjem
9.900 KR.

pr person i delt
dobbeltværelse

Langs Rhinen og Mosel
til pittoreske byer, stejle vinterrasser
og gamle borge

Danmark - Rhinen - Mosel - Strasbourg - Danmark
10 dage / 9 nætter – 9.900 kr.

Rieslingen er i verdensklasse. Vinterrasserne spektakulært stejle. Byerne små og idylliske. Slotte, borge og romerske ruiner imponerende. Og ikke mindst: Togrejserne mellem byerne er vidunderlige. Meget af togrejserne er lige på bredden af Rhinen og Mosel, med direkte udsigt til livet på de to berømte floder og de historiske omgivelser omkring dem. Du oplever nogle af Tysklands smukkeste byer med Rüdesheim og Cochem, plus de mange romerske monumenter i fascinerende, oldgamle Trier, inden eventyret slutter med to dage i franske Strassbourg. Hjemrejsen er også med tog.

Kør på de gamle baner, der snor og bugter sig på bredderne af Rhinen og Mosel, med udsigt til middelalderborge, Lorelei-klippen, pittoreske byer, og vinterrasser.

Panoramabaner langs
Rhinen og Mosel

Oplev charmerende gamle byer ud til Rhinen og Mosel. Besøg spektakulære borge, udforsk de snævre gader, find en lokal vinbar, eller tag på vandretur i bannerne.

Pittoreske byer ved
flodernes bredder

Mosel regionen var engang anerkendt for at have verdens bedste vine. Og hvis du finder frem til de rigtige dråber, er smagen stadig i verdensklasse.

Smag på verdens
bedste riesling

Vinmarkerne over Rhinen byder på smukke udsigter. Over Mosel er vandrestierne i vinmarkerne ikke bare smukke, men til tider også skræmmende, for de er de stejleste i verden.

Vandreture blandt
stejle vinmarker

Hovedstaden i Alsace byder på charmerende kvarterer, smukke kanaler, fine pladser og imponerende bygningsværker.

Charmerende og
smukke Strasbourg

Læs og gem magasinet om rejsen

Rhinen & Mosel

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
DAG 1
En eftermiddag og aften i Hamborg

Du rejser med direkte DSB-tog
til Hamborg, hvor du bor på et hotel
få skridt fra banegården.
Vi anbefaler en tidlig afgang
så du har hele eftermiddagen til at nyde
Alster-søen, kanalerne og stemningen
i en af Tysklands mest livsglade byer.

dew

DAG 2
ICE-højhastighedstog med spisevogn til Rhinen

Tidlig formiddag stiger du ombord på et behageligt ICE-højhastighedstog. Vi anbefaler et besøg i spisevognen undervejs. I Frankfurt skifter du til et regionaltog, og snart ankommer du til Rüdesheim ved Rhinens bred.

few

DAG 2+3
To nætter blandt bindingsværkshuse og vinmarker

Dette er en af de mest pittoreske og historiske byer ved denne berømte del af Rhinen. Rüdesheim er fyldt med charmerende bindingsværkshuse og smalle stræder, og bag byen stiger vinmarkerne stejlt mod himlen – komplet med svævebane.

wedfew

DAG 4
Panoramabaner langs Rhinen og Mosel

Pres næsen mod ruden og nyd udsigten mens dit lille regionaltog kører på bredden af Rhinen. Du oplever middelalderborge, Lorelei-klippen og pittoreske byer. Og så følger en panoramabane langs Mosel med stejle vinterasser.

few

DAG 4+5
Nyd to dage i en af Mosels smukkeste byer

En af Tysklands flotteste borge knejser stolt på byens højeste bakke, og under borgen vrimler det med pittoreske bygninger og smukke pladser. Verdens stejleste vinmarker gemmer sig ganske nær Cochem, og der findes smukke og dramatiske stier blandt dem.

ewfew

DAG 6
Kort og let rejse gennem vinmarkerne til Trier

Kort efter Cochem forlader banen den bugtende Mosel flod og sætter kurs direkte mod Trier, som du ankommer til i løbet af blot en times tid.

wefw

DAG 6
Riesling og romerske ruiner i Trier

Tysklands ældste by blev grundlagt af romerne, og Trier er stadig fyldt med fascinerende spor fra dens 2000 år gamle rolle som strategisk romersk udpost. Trier ligger også i hjertet af Mosel-vindistriktet, og det er let at få en god Riesling på en vinbar.

qwedeqw

DAG 7
Via Luxembourg og TGV-tog til Alsace

Du følger i sporet på de 200.000 mennesker der bor i Tyskland eller Frankrig og hver dag pendler til jobbet i Luxembourg. Her skifter du til et lynhurtigt TGV-tog som sætter kursen mod Alsace og Strasbourg.

ewf

DAG 7+8
To dage i smukke Strasbourg

Med sine charmerende bindingsværkshuse, historiske kanaler, flotte kirker og fine pladser er Strasbourg en af perlerne i Alsace.

awfewq

DAG 9
To højhastighedstog til Hamborg

Først et TGV-højhastighedstog og derefter et tysk ICE bringer dig gennem Nordfrankrig og Tyskland til Hamborg. Mærkeligt nok er det det tyske tog, som har en god spisevogn, ikke det franske. I Hamborg har du resten af dagen til at nyde det sidste af ferien.

few

DAG 10
Hjemrejse fra Hamborg til Danmark

Efter morgenmaden
stiger du ombord på et DSB tog
med kurs mod Danmark.

qwd

Se dine hoteller og få din personlige rejseplan

Indtast din ønskede afrejsedato og se
vores hoteller på netop dine dage.
Og hent din personlig rejseplan.

Panoramarejse i skyggen af verdens stejleste vinmarker

DAG 1: Tyskerne låner selv et fransk ord for at beskrive stemningen i Hamborg: Joie de vivre. Storbyen emmer af liv omkring søerne, kanalerne og havnen. Du ankommer til Hamborg fra Danmark tidligt om eftermiddagen, og bor på et hotel nær banegården, få minutters gang fra bymidten. 

DAG 2: Du rejser med et komfortabelt ICE højhastighedstog med spisevogn til Frankfurt på få timer, hvor du skifter til et mere ydmygt lokaltog, som sætter kursen mod Rhinen. Du møder floden første gang i Mainz, og følger den den korte vej vestover mod Rüdesheim. Denne pittoreske by betragtes som stedet, hvor den historisk mest interessante del af Rhinen begynder. 

DAG 2+3: Rüdesheim er en af de smukkeste byer langs Rhinen, og samtidig også den i særklasse mest livlige med et væld af restauranter og vinbarer. Den lille by er synonym med Riesling. Du finder nok bedre vin når du kommer til Mosel, men en vandretur i vinmarkerne over byen er en dejlig naturoplevelse. Rüdesheim er også et oplagt udgangspunkt for at hoppe på en floddamper og tage på udflugt til en af de andre små byer langs floden. 

DAG 4: I dag oplever du to panoramabaner med udsigt mod pittoreske byer, stejle vinmarker, middelalderborge, og ikke mindst to af Europas mest berømte floder. Først kører du på den mest berømte strækning af Rhinen, hvor Wagner-fans vil glædes over mødet med den legendariske Lorelei-klippe. I Koblenz skifter du tog og fortsætter nu langs bredden af Mosel til Cochem, dagens mål.

DAG 4+5: Cochem er en lille eventyrby: Smalle stræder med høje bindingsværkshuse, og højt over byen en af de flotteste og mest berømte borge i Tyskland. Du kan bruge din fulde andendag i Cochem til at tage på et smukt flodkrydstog med en af de mange lokale både. Hvis du kan lide både vin og vandring,  er den stejle og dramatiske sti gennem verdens stejleste vinmark – Bremmer Calmont – et must. Den ligger et enkelt togstop fra Cochem. Bagefter har du i den grad fortjent et glas Riesling på en af Cochems vinbarer. 

DAG 6: Trier ved bredden af Mosel blev grundlagt som en vigtig strategisk by af romerne i år 17 f.Kr., og de forsynede den med så mange monumenter og bygningsværker, (der stadig findes som velbevarede ruiner), at man halvt i spøg kalder Trier for Nordens Rom. Besøg fx Porta Nigra, den ældste byport i Europa. Triers Altstadt fra middelalderen er også usædvanlig velbevaret og en fryd at opleve, ikke mindst den imponerende katedral, som er Tysklands ældste (det er byen i øvrigt også). Og så vrimler Trier med strålende restauranter og vinbarer.

DAG 7: Et lille lokaltog krydser Mosel og sætter kursen mod nærliggende Luxembourg. Der er sikkert mange lokale, for tusinder af tyskere arbejder til daglig i fyrstendømmet. I Luxembourg skifter du til noget smartere omgivelser: Et lynhurtigt TGV-tog som kører dig sydover i tre timer til Alsace og Strasbourg (og et gensyn med Rhinen).

DAG 8:  Her er storslåede palæer og pittoreske bindingsværkshuse. En af Europas flotteste katedraler og mange små kirker. Den mægtige Rhinen og idylliske smalle kanaler. Strasbourg er en skatkiste af en by, med vidt forskellige kvarterer og byggestile, der omspejler en omtumlet og farverig historie. Hovedstaden i Alsace byder også på hyggelig shopping og et væld af restauranter og caféer. 

DAG 9: To højhastighedstog – først et fransk TGV og siden et tysk ICE – bringer dig tilbage i nordlig retning. En af togverdenens små besynderligheder er, at det er det tyske tog, som har den bedste spisevogn. Om eftermiddagen ankommer du til Hamborg og feriens sidste overnatningen. Næste formiddag fortsætter du med DSB hjem til Danmark.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Rhinen

Panoramic Rhine train

The old rail line on the banks of the Rhine is one of the best panoramic rail journeys in Germany, and we make it even better by seating you in a Swiss first-class panorama car. The train also carries a dining car.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Disse togferier kan måske også interessere dig

RundrejseStorbyerTogrejser til MarokkoTogrejser til Spanien
Fra Sevilla til Marrakesh
Oplev maurernes rige
i Andalusien og Marokko
14 nætter | 24.500 kr.
RundrejseTogrejser til FinlandTogrejser til NorgeTogrejser til Sverige
Skandinaviske Perler
Fjorde og skærgårde fra Helsinki til Bergen
ItalienLuksusRundrejse
Italiensk Forkælelse
Romantik I særklasse
8 nætter | 24.500 kr.

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik