Norske Panoramaer

Natur og togrejser i topklasse

Bergensbanen, Flåmbanen og Hurtigruten

Norge har tre jernbaner der er anerkendt som nogle af de flotteste i Europa, og på denne togferie rejser du med alle tre. Norge har også verdens mest berømte kystrute, Hurtigruten, og den får du også en nat på. Fra dit første klasses sæde eller dækket af dit skib vil du se en parade af storslåede naturscenerier: Kæmpe vandfald der torndner ned i Geirangerfjorden. Europas højeste lodrette klippevæg. Kløfter, fjelde og floder.

Norwegian-panorama-map

NORGES FLOTTESTE SCENERIER
OSLO  |  FLÅM  |  BERGEN  |  GEIRANGER FJORDEN  |  ÅNSDALSNES  |  TRONDHEIM

12-nætters individuel togferie
____________________________________________________________________
Første klasses rejser på Norges tre mest spektakulære jernbaner
____________________________________________________________________
Èn-nats krydstogt til Geirangerfjorden med Hurtigruten
____________________________________________________________________
Nøje udvalgte firestjernede hoteller
___________________________________________________________________
Sejltur til Oslo med DFDS og fly hjem fra Trondheim
___________________________________________________________________

Kun 25.300 KR*
*per person når to rejser sammen

25.300 KR.

pr person når to personer
rejser sammen

12-nætters individuel togferie fra Oslo til Trondheim via Flåm, Bergen, Geiranger og Åndalsnes

Togrejser med Bergensbanen, Flåmbanen og Raumabanen på første klasse. Deluxekahyt på Hurtigruten. Ophold på firestjernede hoteller. Sejl med Oslobåden København – Oslo og flyv hjem fra Trondheim til København.

Den er kun 20 km lang, men hvilke kilometre! Banen fra højfjeldet falder brat ned mod Flåm ved Aurlandfjordens bred, og det er en både dramatisk og underskøn rejse med vandfald, slugter og en brusende flod.

Flåmbanen

Du sejler fra Bergen til Geirangerfjord om bord på Norges legendariske Hurtigruten. Dette er en af de smukkeste etaper på hele Hurtigruten med ankomsten ind i den smalle Geirangerfjord og lige forbi vandfaldet De syv Søstre.

Hurtigruten

Norges måske mest berømte fjord ligger for dine fødder. Så er det bare op til dig om du vil nyde synet fra terrassen af dit perfekt beliggende hotel, eller om du vil på vandretur til et storslået panorama.

Geirangerfjord

Busrejsen fra Geiranger til lille Ånsdalsnes er kort, men dramatisk. Højdepunktet er køreturen op ad Trollstigen, naturligvis med et ophold på toppen så du kan indtage udsigtspunktet.

Trollstigen

Norge har tre store panorama-jernbaner, og du prøver alle tre. Den sidste er Raumabanen som kører gennem en smal dal med Europas højeste lodrette klippevæg knejsende over sig.

Raumabanen

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

Hvis du ønsker det, kan denne 12-nætters rejse være ren afslapning. Sid med en drink i hånden på terrassen af et perfekt beliggende hotel og kig ud på et storslået panorama. Eller du kan lade rejsen være et aktivt, adrenalinpumpende eventyr. Hop i en havkajak i Norges smalleste fjord, og tag på vandreture på vilde stier. Valget er dit. Uanset hvad vil vejen til naturscenerierne være en drøm: Du rejser på første klasse og bor på firestjernede hoteller. I Oslo, Bergen og Trondheim står chauffører klar på banegården til at gøre dine ankomster til rene nydelser.

Du sejler til Oslo fra København og har to dage til at opleve den smukke hovedstad i bunden af fjorden. Men eventyret begynder først for alvor når du stiger om bord på Bergensbanen og på samme dag rejser på to af Europas mest spektakulære tog. Første del er her på en af kontinentets højest beliggende almindelige jernbaner, der krydser gennem Hardangervidda fjeldet i 1200 meters højde. Dele af ruten blev planlagt med hjælp fra polarforskeren Fridtjof Nansen, som udforskede fjeldene på ski i 1884.

Anden del er endnu flottere. Du stiger af Bergensbanen i Myrdal og skifter til Flåmbanen. Denne strækning er på blot 20 km, men over denne korte distance styrtdykker banen 800 meter fra højfjeldet ned til bredden af den smukke Aurland fjord. Vi gætter på, at din næse vil være trykket flad mod togvinduet hele vejen for at indtage synet af vandfald, dybe slugter, en frådende elv, og små hytter som desperat klamrer sig til de stejle bjergsider.

Lille Flåm er et paradis for alle, der søger store naturoplevelser. Her er fine vandremuligheder, men højdepunktet er faktisk mere mageligt, nemlig et inkluderet dagskrydstogt på en elektrisk drevet båd gennem Nærøy fjorden, en af Norges smalleste og mest dramatiske.

Når rejsen fortsætter til Bergen, får du atter fornøjelsen af Flåmbanen. Og efter et par døgn i en af Norges mest charmerende byer – som du kommer helt tæt på i selskab med en lokal insider på en privat byvandring – stiger du om bord på Hurtigrutens luksuriøse krydstogts-færge. Kun for en enkelt nat, men til gengæld også en af de mest berømte strækninger af dem alle langs den norske kyst: Efter en behagelig nat i din fine kahyt oplever du nemlig indsejlingen til Geirangerfjorden, hvor mægtige vandfald tumler ned ad de lodrette klippevægge.

I landsbyen Geiranger i bunden af fjorden bor du på et af Norges bedst beliggende hoteller. Placeret på toppen af en lille bakke har du ikke blot udsigt over fjorden og fjeldene, men også til det brusende vandfald lige under hotellet. Vi kunne sagtens bruge hele opholdet på at indtage panoramaet fra hotellets pool, men omvendt kan vi også kun anbefale at du snører vandrestøvlerne og oplever scenerierne fra toppen af fjeldene over fjorden.

Den næste korte etape er i bil med privatchauffør: Tre timer med én lang serie af panoramaer med bjerge, vandfald, søer, og endda en enkelt færgefart over en fjord. Dagens højdepunkt er Trollstigen, hvor din chauffør helst ikke skal forstyrres mens han forsigtigt manøvrerer op af en nærmest endeløs række af hårnålesving op ad en stejl bjergside. På toppen venter et betagende smukt udsigtspunkt, og chaufføren gør ophold her så du kan nyde det.

For neden af Trollstigen venter lille Ånsdalsnes, som i de senere år har udviklet sig til et af Norges adventure centre. Alle bør leje en el-cykel og begive sig på eventyr. Turen op ad Trollstigen er spændende på to hjul, og det er en udflugt til Trollveggen også – dette er Europas højeste lodrette klippevæg. For de rigtig aktive er her også mange fremragende vandreture, med Romdalseggen som juvelen i kronen: En teknisk udfordrende sti der balancerer på en smal bjergryg.

Hvis din sidste rejsedag i Norge virker mærkeligt bekendt, er det måske fordi du er Harry Potter fan. I hele den lange serie forlod filmholdet kun Storbritannien en enkelt gang i deres jagt på storslåede scenerier, og det var denne lange og smalle dal med mægtige Trollveggen knejsende over sig. Turen gennem dalen – og langs en brusende flod og forbi et mægtigt vandfald – er med Raumabanen, en af Norges tre legendariske jernbanestrækninger (du har allerede prøvet de to andre).

Efter et togskift ankommer du om eftermiddagen til smukke Trondheim, Norges gamle hovedstad. Efter en enkelt nat her flyver du tilbage til København.

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Oslobåden til Oslo

Du sejler med Oslobåden i en udvendig Commodore-kahyt. Indsejlingen gennem Oslofjorden er så smuk, at den er værd at stå tidligt op for at nyde i sin fulde længde. Men det er også naturscenerier der blegner i forhold til det, som venter på denne togferie.

Du ankommer til Oslo klokken ni og bliver modtaget af din personlige guide, som vil eskortere dig til dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, vil, hun invitere dig på en privat byvandring med en personlig og autentisk introduktion til sin by. Hvis du har særlige ønsker, er det bare at give hende besked – det er jo din helt egen guide.

Personlig ankomstservice i Oslo med privat guide
Privat byvandring med lokal insider
Dag 2
Oslo

Oslos havnefront undergår en fantastisk forvandling i disse år, og du bor på et firestjernet hotel lige i midten af dette nye centrum: Med den spektakulære opera som genbo, samt det nye Munch museum med verdens største samling af den norske maler. Fra hotellet er der også kun få skridt til det historiske Oslo, med Akerhus fæstningen lige om hjørnet, og få minutters gang til hovedstrøget Karl Johans Gate med butikker og cafeer der bevidner hvor sofistikeret den norske hovedstad er blevet de seneste år. Den hyggelige lokalbane Trikken har station få meter fra hotellet og kører dig op på fjeldet over Oslo, hvor udsigten over by og fjord er betagende smuk.

Smuk ny havnefront med imponerende arkitektur
Omgivet af skøn natur
Dag 3
Oslo-Flåm

Norge har tre jernbaner, som gang på gang bliver anerkendt som nogle af de mest fantastiske i verden, og Flåmbanen er juvelen i kronen. Den mest interessante fakta omkring Flåmbanen er ikke dens korte strækning på kun 20 km., men derimod de 800 højdemeter, som den tilbagelægger fra højfjeldet til bredden af Aurland fjorden.

Du ankommer til Flåmbanens start i Myrdal med Bergenbanen. I mere end et par timer har du allerede ladet dig imponere (denne tur var trods alt også på Norges top-tre-liste), men hovedbegivenheden venter forude. På vej fra Myrdal til Flåm, vil du sidde konstant med næsen trykket mod ruden, når toget passerer vandfald, dybe kløfter, voldsomme floder og små gårde, der desperat klynger sig til de stejle bjergsider.

I den lille by Flåm ligger dit dejlige hotel få skridt fra banegården.

To af Europas mest berømte jernbaner
Panoramaer over vildmark, kløfter og vandfald
Dag 4
Flåm

Den lille landsby Flåm ligger betagende smukt inderst i Aurlandsfjorden, en forgrening af verdens dybeste og næst længste fjord, den 204 kilometer lange Sognefjord. Byen er omgivet af stejle fjelde, buldrende vandfald og smalle dale, og området er et overflødighedshorn af oplevelser.

En af de mest spektakulære er inkluderet i din rejse: Du får lov til at opleve Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden fra søsiden, ombord på en specialbygget elektrisk panorama-færge. Nærøyfjorden er verdens smalleste fjord – på ét sted blot 250 meter bred, med fjelde der troner sig højt op fra vandspejlet – og naturligt nok en del af UNESCOs verdensarvsliste.  Har du appetit på mere, byder fjeldene på fremragende vandreture højt over fjordene, og apropos appetit har Flåm flere gode restauranter med lokale delikatesser som vildt, lam og laks.

Skøn beliggenhed for enden af smal fjord
Dag 5
Flåm-Bergen

Flåmbanen betragtes som en af de smukkeste og mest dramatiske jernbaner i Europa. Når du forlader Flåm, stiger banen hele 800 højdemeter over blot 20 km. På vejen op fra fjordens bred til højfjeldet vil du sidde konstant med næsen trykket mod ruden, når toget passerer vandfald, dybe kløfter, voldsomme floder og små gårde, der desperat klynger sig til de stejle bjergsider.

Togturen ender på den lille station i Myrdal, hvor du skifter til Intercitytoget til Bergen. Her bliver du modtaget af din private guide, som eskorterer dig til dit perfekt beliggende fire-stjernede hotel, og derefter inviterer dig på en privat byvandring.

Den verdensberømte Flåmbane
Dramatiske panoramaer over vandfald og slugte
Personlig ankomstservice med privat guide
Privat byvandring med lokal insider
Dag 6
Bergen

Charmerende og pittoreske Bergen er Norges næststørste by, men virker langt mindre. Måske fordi byen er omgivet af den storslåede natur, der får nordmændene til at kalde Bergen for ’fjordenes hovedstad’ og ’byen mellem de syv fjelde’. Fra centrum tager det få minutter med tandhjulsbane op på toppen af det laveste fjeld, hvor du kan leje mountainbikes og drage på eventyr, eller du kan hoppe på en kabelbane og svæve op i 600 meters højde til det højeste af fjeldene, hvorfra du har udsigt over byen, havet, øerne, fjeldene og fjorden.

Der er dog rigeligt at se nede i selve byen, hvor smalle brostensbelagte stræder og den maleriske havnefront Bryggen indbyder til byvandring. Bergen er berømmet for sit fine køkken med fisk og skaldyr, og lige siden 1200-tallet har det ikoniske Fisketorv været et af byens mest elskede mødesteder for de lokale. En frokost på en af de adskillige fiskerestauranter her er næsten et must.

Smuk og charmerende historisk bymidte
Bjergtagende natur omkring byen
Dag 7
Bergen-Geiranger med Hurtigruten
I Bergen stiger du ombord på krydstogtfærgen Hurtigruten. Ruten blev grundlagt for mere end 150 år siden og var den hurtigste vej mellem det sydlige og nordlige Norge (deraf navnet “Hurtigruten”). Indtil 1940’erne var den nordligste del af landet ikke engang tilgængelig i bil fra Oslo. Selv i dag er Hurtigruten meget mere end et behageligt cruise. Det er også et vitalt bindeled til de isolerede samfund på Norges atlantiske kystlinje. Den transporterer både lokale indbyggere og varer mellem byerne.

Din rejse med Hurtigruten er kun på én nat – men til gengæld er rejsen til Geiranger et af højdepunkterne på hele turen. Den sidste del af strækningen leder dig nemlig dybt ind i fjordlandskabet med imponerende bjerge og masser af vandfald. Oplevelsen kulminerer, når skibet sejler ind i Geirangerfjord, som uden tvivl er den smukkeste af alle de norske fjorde. Skibet passerer meget tæt på De Syv Søstes vandfald, hvor adskillige kraftige vandfald tordner ned ad den lodrette klippeskråning i søsterlig symfoni.

Deluxe kahyt på Hurtigruten
Sejl ind i bunden af Geirangerfjorden
Dag 8+9
Geiranger

Norges fjorde er generelt imponerende, men Geiranger slår dem alle. Dette er et eventyrlandskab af lodrette klippevægge, der rejser sig fra den smalle fjord med enorme vandfald, der starter flere hundrede meter oppe og ender i det dybe vand.

Du bor på et af de mest fantastisk beliggende hoteller i Norge på en lille bakke med flot udsigt – ikke kun over fjorden men også over det tordnende vandfald lige under bygningen. En lille sti langs vandfaldet leder dig den hurtigste vej ned til Geiranger by.

At nyde denne udsigt fra dit hotelspa eller -pool er ikke den værste måde at tilbringe ferien på. Men har du energi til en vandretur, venter dig en fantastisk udsigt. Vores favorit er stien til den forladte Skageflåhytte, der ligger på et lille repos højt oppe på bjergskråningen direkte overfor vandfaldet “De syv Søstre”.

Norges mest berømte fjord
Dag 10
Geiranger-Ånsdalsnes

Det siger meget om det dramatiske landskab, at busturen mellem Geiranger og Åndalsnes er på blot 85 km, men tager over tre timer. Dette er en af de mest spektakulære vejstrækninger i Norge, ikke mindst med Trollstigens snævre hårnålesving som et af højdepunkterne. På toppen af Trollstigen gør bussen holdt i 25 minutter, så du har tid til at indtage udsigten. Men hele turen kræver faktisk din udelte opmærksomhed, for det er en konstant paradeforestilling af dramatiske fjelde, idylliske søer, smukke vandfald, og endda en enkelt færgeoverfart over en fjord.

Hvis du har lyst til at opleve Trollstigen i dit eget tempo, kan vi anbefale en arrangeret udflugt på elcykel fra Åndalsnes: Den motoriserede cykel sørger for en afslappet tur op ad den stejle vej, og på hjemvejen kan du så suse gennem hårnålesvingene.

Direkte specialbus
Spektakulær udsigt fra Trollstigen
Dag 11
Ånsdalsnes

Åndalsnes minder os om Moab i Utah: En destination, man ikke må gå glip af – ikke på grund af den i sig selv ret forglemmelige by, men på grund af det fabelagtige landskab omkring den og det tag-selv-bord af eventyrlige aktiviteter, der venter dig.

En udflugt, vi anbefaler alle at tage på, er at leje en elcykel for en dag og køre langs den lokale flod til en af Europas mest respektindgydende bjergscenerier. Trollveggen, den højeste lodrette klippevæg på kontinentet, tårner sig frygtindgydende op over dig. En anden nem, men uforglemmelig udflugt, er endnu en tur på elcykel gennem de endeløse hårnålesving til toppen af Trollstigen-passet. Her kan du nyde den ubetinget flotteste panoramaudsigt i Norge og herefter køre stille og roligt tilbage gennem de snoede veje.

Hvis du virkelig er eventyrlysten og absolut ikke lider af højdeskræk, anbefaler vi kongen over alle norske vandreture, der starter kun en lille bustur fra byen. Romsdalseggen er adrenalinpumpende vandring på en smal bjergryg højt oppe over dalen.

Norges adventure hovedstad
Daq 12
Ånsdalsnes-Trondheim

While filming the Harry Potter series, only once in all those years did the crew travel outside the UK to film a scene. That was to give a climactic scene in the movie a spectacular backdrop that could only be found in the north of Norway. Here, the highest vertical rockface in all of Europe – ‘the Troll Wall’ – towers above a narrow valley and its raging river and thundering waterfalls.  A railway runs through this valley. The Rauma Railway is renowned as one of the three finest railway journeys in all of Norway, and some aficionados believe that it is even finer than the Flåm Railway.

The 80-minute journey terminates at Rauma where you will change trains. This final leg to Trondheim would qualify as having great scenery in most other countries, but here it is hopelessly outclassed by what you have just witnessed.

In Trondheim, you will be met at the train by your private Silver Tray guide and escorted to your four-star hotel. Then, your guide will invite you on a two-hour city walk and introduce you to her beautiful city.

 

Panorama train – one of Norway's most spectacular rail journeys
Stunning views
VIP arrival service with private guide
Privately guided city walk with local insider
Dag 13
Flyv tilbage til København

Du bliver hentet ved dit hotel og kørt til lufthavnen for dit inkluderede fly hjem.

Transfer til lufthavnen og fly hjem

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Bergensbanen

Velkommen ombord på en af verdens mest spektakulære togrejser. Dette er en af Europas højeste almindelige baner, og den krydser den vilde Hardangervidda nationalpark 1200 meter over havet. Jernbanen var et kæmpe nationalt projekt, da arbejdet gik i gang i 1875, og dele af ruten blev først fastlagt efter at polarforskeren Fridtjof Nansen havde undersøgt området på ski i 1884.  

Flåmbanen

Dette er ikke nogen lang togrejse - banen er blot 20 km fra Myrdal på højfjeldet til Flåm ved Aurlandfjordens bred. Men hvad den mangler i længde, har den i højde: Den stiger hele 800 højdemeter fra fjorden til fjeldet. Norge har tre jernbaner, der ofte udråbes til at være blandt verdens flotteste, og dette er juvelen i kronen. Under hele den timelange rejse vil du have næsen tæt presset mod vinduet og kigge på slugte, vandfald og små træhytter, der klamrer sig til de stejle bjergsider.

Raumabanen

Under indspilningen af Harry Potter serien forlod filmholdet kun Storbrittanien én eneste gang - og det var for at filme Raumadalen ved Trollveggen, Europas højeste lodrette klippevæg. Gennem denne magisk smukke dal med flod og brusende vandfald løber Raumabanen, der er anerkendt som en af Norges tre mest spektukulære. Nogle mener endda, at den er endnu flottere end Flåmbanen.  

Se vores firestjernede
hoteller med historie
karakter og perfekt
beliggenhed

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog  få timer ad gangen
+ Bergensbanen
+ Flåmbanen
+ Raumabanen
+ En nat med Hurtigruten

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rundrejse
Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
Rundrejse
Imperiets Skatte
De fineste byer i det Østrig-ungarske rige
Rundrejse
Alpernes Højdepunkter
Alpernes tre mest spektakulære bjergbaner

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik