Fra Sevilla til Marrakesh

Al-Andalus

To kontinenter. En fælles kultur og historie.

Denne episke rejse vil bringe dig fra Sevilla, Cordoba og Tarifa til Tanger, Casablanca og Marrakesh. Du rejser til to lande på to forskellige kontinenter, men også til to lande der er uløseligt forbundet. Sydspaniens Andalusien og Nordafrikas Marokko har en fælles historie, der går 1400 år tilbage i tiden. Uanset om du går ned ad en smal gyde i Cordoba eller Tanger, eller om du besøger en katedral i Sevilla eller en moske i Casablanca, kan du hele tiden genkende deres fælles kulturarv.

  • Direkte togrejser på første klasse
  • Perfekt beliggende firestjernede hoteller
  • Bil med chauffør fra hoteller til banegårde
  • Oplev den mauriske kultur på to kontinenter
  • Bil fra og til lufthavnen
  • Fly til Sevilla og hjem fra Marrakech
24.500 KR.

pr person
når to personer rejser sammen

Mezquita er navnet på Cordobas underskønne katedral med en fortid som en moske, der var en af den islamiske verdens juveler.

Cordoba

Tanger er vild og kaotisk, men også smuk og fascinerende. Du bor på et historisk femstjernet hotel fra kolonitiden.

Tanger

Casablanca er velhavende og moderne. Hun har ikke Marrakesh' umiddelbare pittoreske skønhed, men byen gemmer på fine skatte, ikke mindst et arkitektonisk mesterværk af en moske, og en rå og autentisk medina.

Casablanca

Marrakesh er et fortryllende sansebombardement. Gør hvad du kan for at fare vild i medinaens labyrint af krydderiboder, sneglebutikker og sandsiersker, og slap derefter af i den smukke gård på den traditionelle Riad som du bor i.

Marrakesh

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

“Du rejser til to lande på to forskellige kontinenter, men også til to lande der er uløseligt forbundet.”

Al-Andalus er det arabiske navn for den del af den iberiske halvø, som i syv århundreder var under muslimsk herredømme. Det er også navnet på en rejse mellem to kontinenter, en togferie fra Europa til Afrika, fra nogle af Spaniens smukkeste byer til en af Nordafrikas mest fascinerende destinationer. Du rejser til to lande på to forskellige kontinenter, men også til to lande der er uløseligt forbundet. Sydspaniens Andalusien og Nordafrikas Marokko har en fælles historie, der går 1400 år tilbage i tiden. Uanset om du går ned ad en smal gyde i Cordoba eller Tanger, eller om du besøger en katedral i Sevilla eller en moske i Casablanca, kan du hele tiden genkende deres fælles kulturarv.

I syv århundreder var Andalusien en central del af et kæmpe Nordafrikansk rige der inkluderede nutidens Marokko. Under kalifatet blev Al-Andalus et af Europas førende kulturelle og økonomiske kraftcentre, og Cordoba var den største med rigeste by på hele kontinentet. Da de kristne kongedømmer generobrede Andalusien, oversatte de snart bøgerne som arabiske filosoffer og videnskabsmænd havde efterladt i de store biblioteker, og var dermed med til at skyde renæssancen i gang. På samme måde havde de mange muslimer og jøder, som flygtede fra de kristne sejsherrer til Marokko, en stor indflydelse på deres nye land, for de medbragte Al-Andalus’ kunsthåndværk, musik og poesi.

I dag kan du finde tegn på denne delte kultur og historie overalt i Andalusien. De store katedraler i Sevilla og Cordoba er tydeligvis gamle moskeer (faktisk anses sidstnævnte som et af verdens fineste eksempler på islamisk arkitektur).

Denne episke rejse vil bringe dig fra Sevilla, Cordoba og Tarifa til Tanger, Casablanca og Marrakesh.

Det er en rejse, der er så eventyrlig, at du måske frygter, at den også er strabadserende. Men den måske mest overraskende ting, som disse to gamle riger har til fælles, er at de begge har nogle af deres respektive kontinenters mest moderne og hurtige tog. OK, måske bliver du ikke så overrasket over at sidde i et lækkert og lynhurtigt tog i Andalusien, men havde du også forventet at sidde i et lækkert førsteklasses sæde på øverste dæk i et TGV-tog med 300 km/t fra Tanger til Casablanca?

Faktisk er hele denne rejse komfortabel til grænsen af det luksuriøse. Du rejser altid på første klasse, altid med direkte tog, og aldrig mere end nogle få timer ad gangen. Snart er du fremme på dit perfekt beliggende firestjernede hotel, som er nøje udvalgt efter dets evne til at afspejle byens kultur og historie.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

AVE

AVE er navnet på det spanske statasbaners højhastighedstog. Inden for de senere år har Spanien fået en række billige alternativer, men som Silver Tray gæst rejser du udelukkende med dette flagskib, og naturligvis på første klasse.  

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Fly til Sevilla

Du flyver fra København, og bliver modtaget i lufthavnen af en privatchauffør, som kører dig direkte til dit perfekt beliggende firestjernede hotel.

Inkluderet fly fra København
Dag 2
Sevilla

Sevilla er ikke nogen stor by, men den er til gengæld rig på historie og er et overflødighedshorn for livsnydere. Det var her, Columbus og de spanske erobrere startede rejsen mod Den Nye Verden, og frugterne af den efterfølgende plyndring har sat sit smukke præg på hele byen.

Columbus’ grav er at finde i byens katedral og nogle siger, at det endda også er hans lig i kisten, selvom det muligvis bare er hans bror. Men under alle omstændigheder er den et must: Dette er ikke bare den største gotiske katedral i verden, men oprindeligt også en moske fra den mauriske tid. Gå op i kirketårnet/minareten og bliv belønnet med et fabelagtigt syn over Sevilla.

Langt under dig kan du se Barrio Santa Cruz’s smukt dekorerede, smalle gader, og når du kommer ned igen, skal du helt sikkert udforske denne labyrint af gamle jødiske bygninger og fortryllende pladser. Den gamle by er også stedet, hvor du finder det bjergtagende Alcázar Palads. Ligesom katedralen har det både en muslimsk og kristen fortid og resultatet er som taget ud af Tusind og en Nats eventyr – eller måske fra Game of Thrones, som brugte paladset til optagelser.

Se den gotiske katedral, Alcázar Paladset og den gamle bydel
Dag 3
Sevilla – Cordoba

Du bliver kørt fra dit hotel til banegården og stiger ombord på AVE højhastighedstoget for den meget hurtige og korte rejse til Cordoba.

Direkte højhastighedstog på første klasse
Dag 3-5
Cordoba

Velkommen til Europas største og mest kulturrige by. Sådan var det i hvert fald en gang. I tidernes morgen, for ca. et årtusinde siden, var Córdoba det mest verdslige og sofistikerede sted, man overhovedet kunne forestille sig at besøge. I dag er Córdoba stadig en af de smukkeste og mest fascinerende byer i hele Andalusien.

 Córdoba er kendt for to ting. Den ene er den gamle bydel. Med gammel mener vi middelalderlig med snoede, brostensbelagte gader. På din guidede tur gennem byen leder Silver Trays lokale guide dig behændigt uden om de mest turistede områder og tager dig i stedet hen til de autentiske kvarterer, hvor guldet ligger gemt. Nu og da dukker små, farverige pladser frem fra deres skjul.

 Den anden seværdighed, som byen er kendt for, er en af verdens størst islamiske bygninger og en af den smukkeste bygningsværker, du nogensinde har set. Mezquita er rolig og fortryllende. En fantastisk moske som var hele den islamiske verdens stolthed, lige indtil spanierne begyndte at bruge moskeen som katedral.

En af Andalusiens fineste byer
Besøg den fortryllende Mezquita moske/katedral
Dag 5
Cordoba – Tarifa

Togrejsen med et regionaltog er den flotteste på hele ferien. Efter Ronda kører du gennem et vildt og betagende smukt landskab med slugter, bjerge og floder. Banen blev bygget i 1800-tallet af det britiske militær, som ønskede en rute væk fra deres garnison i Gibraltar, og den står stadig som en ingeniørmæssig bedrift.

Direkte regionaltog
Panorama-strækning gennem nationalpark
Day 5-7
Tarifa

Tarifa er både meget gammel og meget ungdommelig på samme tid. Gammel fordi den er opkaldt efter Tarik ibn Malik, som ledte et muslimsk oprør tilbage i år 710. Dette er sidste stop i Europa før Marokko og byen føles næsten mere nordafrikansk end andalusisk. Når du går gennem en af middelalderportene i bymuren, lander du midt i en labyrint af hvidkalkede huse og smukke pladser. Tarifa er en lille by, men du kan hurtigt fare vild i din beruselse over stedet.

Tarifa er også ungdommelig. Strandene ved byen er en af de bedste kitesurfing destinationer i Europa pga. den konstante vind, og surfere fra hele verden valfarter derfor til den gamle by. Resultatet er en interessant blanding af traditionel andalusisk charme, en afslappet surfer-stemning, et pulserende natteliv, og mange caféer.

Lille og charmerende historisk by med fabelagtige strande
Day 7
Tarifa – Tanger

Hurtigfærgen over Gibraltarstrædet tager blot en time. Undervejs får du tjekket dit pas, og det er en god ide straks at stille sig op i køen ombord for at få ordnet indrejseformaliteterne.

Hurtigfærge til Tanger
Dag 7-9
Tanger

For 100 år siden var Tanger en semi-uafhængig bystat, som tiltrak en broget skare af bohemer, kunstnere og spioner. Det var muligvis en af de mest spændende byer i hele Europa. Sidenhen oplevede byen en dyb deroute og fik ry for at være beskidt og farlig. Det ry har den stadig, men det er ikke længere fortjent. I dag er Tanger en fascinerende, multikulturel smeltedigel, som både er interessant, afslappet og sikker at færdes i.

Du bør besøge byens største og smukke moske for at få en idé om Tangers rige og brogede historie. I det femte århundrede lå det romerske tempel her. Sidenhen blev det omdannet til katolsk katedral, en moské, en kirke for så at blive ført tilbage til en moské. Det er et ret godt billede på, hvilken by Tanger er. Tag også en tur ned af de smalle gader i den labyrint-lignende medina, som mange synes er lidt klaustrofobisk, men også ren og behagelig med de hvid- og blåmalede huse og smukke gemte pladser.

Farverig, levende og autentisk marokkansk perle
Day 9
Tanger – Casablanca

Så hvad forventer du dig af din første togrejse i Afrika? Nok ikke et strålende nyt TGV tog, hvor du indtager et blødt og mageligt sæde i den lækre første klasse kabine på øverste dæk, med nem adgang til togets elegante barvogn. Store dele af rejsen gennem det flade landskab er med 300 km/t.

Direkte TGV-højhastighedstog på første klasse
Dag 9-11
Casablanca

Casablanca er Marokkos moderne sjæl. Her får du det rigtige billede af nutidens Marokko, hvor ambitiøse unge erhvervsfolk kommer for at realisere deres drømme. Casablanca er hverken så charmerende eller smuk som Marrakech, men det er en både fascinerende og sofistikeret by. Bymidten har mange flotte mauriske bygninger, som er en blanding af fransk kolonistil og traditionelt marokkansk design. Medinaen derimod er både mere fattig og autentisk end i Marrakech og byder på en fantastisk gåtur for de eventyrlystne.

Blandt de vigtigste seværdigheder er den nye og kæmpestore Hassan II moské, som er et arkitektoniske mesterværk. Ikke-muslimske besøgende kan deltage i de guidede ture. En af de mere turistede – men stadig interessante – oplevelser er at drikke cocktails på Rick’s Café, som er en smuk pianobar baseret på baren med samme navn fra Bogarts film.

Det moderne Marokkos sjæl
Dag 11
Casablanca – Marrakesh

Du bliver kørt fra dit hotel til banegården, hvor du stiger ombord på et direkte og komfortabelt intercity tog for den omkring tre timer lange rejse sydpå.

Direkte intercity tog på første klasse
Day 11-15
Marrakesh

Marrakesh er en af verdens legendariske byer. Den Røde By blev grundlagt for et årtusinde siden som et vigtigt handelscentrum for karavaner, der kom ind fra ørkenen, og den er stadig en berusende blanding af gamle traditioner og kreativ atmosfære.

Marrakesh er fuld af berber, arabisk og fransk indflydelse, stedet hvor Europa møder Afrika og Mellemøsten. Byens hektiske souker er fyldt med rækker af appelsiner, oliven og duftende krydderier. Det lokale køkken er helt fantastisk. Med sin beliggenhed på grænsen til Sahara-ørkenen og med sneklædte tinder fra Atlasbjergene, der rejser sig bag ved de lyserøde paladser, er Marrakesh på alle måder er en mindeværdig by. Og tænk engang. Du er ankommet hertil med tog.

En af verdens mest legandariske og fascinerende byer
Dag 15
Fly hjem til København

Du bliver hentet ved dit hotel og kørt til lufthavnen for dit inkluderede fly hjem.

Transfer til lufthavnen og fly hjem

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Højhastighedstog Sevilla-Cordoba og Tanger-Casablanca
+ Direkte tog i få timer ad gangen

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Personlig ankomstservice

+ Bil med privatchauffør fra lufthavnen til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter

Disse togferier kan måske også interessere dig

AlperneRundrejse
Rhinguldet
Fra Amsterdam langs Rhinen
til Schweiz og Matterhorn
9 nætter | 27.500 kr.
AlperneRundrejse
Paris – Venedig – Rom
Luksus gennem Alperne
og via Venedig
9 nætter | 26.800 kr.
RundrejseTog fra Danmark
Highland Adventure
Dobbeltseng gennem Højlandet
10 nætter | 24.500 kr.

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik