Zermatt

Til foden af Matterhorn

Tag på vandreferie med Deluxe sovevogn og panoramatog

Rejs til foden af Matterhorn i lækker sovevogn og panoramatog. Du begynder rejsen på første klasse med frokost og vin fra København til Hamburg. Her er der reserveret bord til dig i et elegant hotel lige ved banegården, hvor Silver Tray byder først på en tre-retters middag og derefter en cocktail i den historiske bar. Og så er det bare at gå de få meter ned til det ventende nattog med din private sovevogns-kupé med bløde dyner og morgenmad på sengen. Om morgenen i Basel skifter du til et schweizisk tog, som kører ad en spektakulær bane gennem et historisk pas til Rhonedalen, hvor du skifter til endnu en bjergbane, denne gang lidt af samme rute som Gletsjer Ekspressen gennem den smalle og stejle Mattertal dal til Zermatt. Her bor du fire nætter på et firestjernet hotel (du kan tilkøbe flere nætter) inden du tager toget langs Genfersøen til Geneve og flyver hjem.

Express Zermatt

KØBENHAVN – ZERMATT
Deluxe Sovevogn | Bernese Oberland  
5 nætter  |  Kun 11.750 kr. per person

  • Frokost og vin gennem Danmark
  • Tre-retters middag og cocktail i Hamburg
  • Deluxe sovevogn til Alperne
  • Panoramatog gennem Schweiz
  • Fire nætter i Zermatt

8 DAGE | DELUXE SOVEVOGN | 4 NÆTTER I ZERMATT

6 dage / 5 nætters togrejse fra København til Zermatt med to panorama-tog  |  Første klasse med frokost og vin fra København til Hamburg | Tre-retters middag og cocktail på Hotel Reichshof i Hamburg inden nattoget | Deluxe sovevogns-kupé med ekstra plads og privat bad og toilet fra Hamburg til Alperne | To panoramastrækninger gennem Schweiz til Zermatt  | Fire nætter i Zermatt | Tog til Geneve Lufthavn og fly hjem.

Der er jo ikke spisevogne i Danmark, men alligevel kan du med Silver Tray nyde en lækker frokost med rejser og fiskefilet sammen med en flaske hvidvin. Vi sørger nemlig for, at en medarbejder fra Hallernes Smørrebrød serverer frokosten ved dit sæde lige inden afgang.

Frokost og vin gennem Danmark

Når du ankommer i Hamburg har Silver Tray reserveret bord i den klassiske restaurant i elegante Hotel Reichshof lige ved banegården. Her er vi vært for en tre-retters middag, og bagefter venter en cocktail i hotellets historiske bar. Og så venter nattoget!

Middag og cocktail i Hamburg

Efter middag og drink stiger du direkte ombord i nattoget, hvor du har en deluxe sovevogns-kupé med bløde dyner, ekstra plads og eget bad og toilet. Du kan bestille en snack eller drikkevarer hos sovevognskonduktøren, og næste morgen serverer han en enkel morgenmads anretning.

Deluxe sovevogn med eget bad

Alle dine rejsedage i Schweiz er på flotte og dramatiske panorama-strækninger. Du kører til Kandersteg gennem et gammelt bjergpas, som almindelige tog ikke længere bruger. Og rejsen til Zermatt er ad samme rute, som Gletsjer Ekspressen bruger.

Panoramatog gennem Schweiz

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

Zermatt er en af de fineste bjergbyer i Schweiz, beliggende for foden af Matterhorn og omringet af en perlerække af nogle af Europas højeste bjergtinder. Den smukke og bilfri by er om sommeren et mekka for frygtløse bjergbestigere og eventyrlystne bjergvandrere, ligesom den om vinteren lægger sne til et af kontinentets flotteste skiområder.

Ankomsten til Zermatt er i særklasse. Først kører du gennem et historisk pas, som de færreste passagerer oplever, og den sidste time foregår Du kører her på de samme skinner, som Glacier Express er blevet så berømmet for.

Togrejsen til Matterhorns fod begynder i det flade Danmark, men oplevelserne lader ikke vente på sig. Få øjeblikke inden toget afgår fra Københavns Hovedbanegård, ankommer en kurer til dit sæde med en picnic-pakke med en lækker frokost fra Hallernes Smørrebrød og en kølig flaske hvidvin. Så kan du nyde din rejse gennem Danmark til Hamburg.

I Hamburg fortsætter nydelsen: Vi hare reserveret bord til dig i den smukke restaurant i det elegante Hotel Reichshof lige ved banegården, hvor vi er vært ved en tre-retters middag. Og inden du går ned i den ventede sovevogn, er der lige tid til at nyde den cocktail, som venter på dig i hotellets fine bar.

Herefter gå du de få skridt tilbage til Hamburgs banegård, og ombord i Europas bedste sovevogn: En Deluxe kupé med bløde dyner, ekstra plads, et lille bord med to stole, og dit eget bad og toilet. Sovevognskonduktøren er mand for at skaffe en lille godnatdrink, og næste morgen serverer han en let morgenmadsanretning.

Du ankommer til Zurich klokken ni om morgenen, og har god tid til at skifte til dit Intercity tog på første klasse og sætte kursen mod de hvide tinder. Denne formiddag i Schweiz kan du godt glæde dig til: Du oplever en af de fineste panoramastrækninger i Alperne, gennem et historisk og dramatisk pas i Bernese Oberland. Engang var dette den eneste rute gennem bjergmassivet, men i dag suser alle langdistance-tog gennem en ny tunnel dybt under bjergene. Vores rute kræver, at du skal skifte tog et par gange undervejs, men i Schweiz fungerer den slags som et urværk.

Og oplevelserne bliver bare bedre og bedre denne formiddag. For fremme i Rhonedalen på den anden side af Bernese Oberland bjergmassivet skifter du til en  en tandhjulsbane gennem den smalle Mattertal dal, hvor bjergtinderne knejser stadig højere over dig. Denne strækning er den samme, som Glacier Express benytter på den sidste bid af dens rejse fra St Moritz til Zermatt, og den er kendt som en af panoramaekspressens højdepunkter.

Du ankommer – mæt af oplevelser – til Zermatt omkring klokken 13. Dit firestjernede hotel ligger blot et par hundrede meter fra banegården, og så er du klar til for alvor at indtage bjergene. Her er vandrestier i alle sværhedsgrader – hvis knæene ikke er til strabadserende stigninger er en god idé at tage Gornergrat tandhjulsbanen op i højderne og så vandre på lette og behagelige stier, som ikke desto mindre byder på bjergtagende udsigt over Matterhorn. Og selv om det er ganske bekosteligt, anbefaler vi også en udflugt med en af Europas vildeste svævebaner til toppen af Klein Matterhorn i næsten 4000 meters højde.

Efter fem dage og fire nætter i Zermatt tager du toget ned til Rhonedalen igen og skifter til et tog, som kører smukt langs Genfersøen og direkte til Geneve Lufthavn, hvorfra du flyver hjem.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

NightJet

Liggevogne er for Interrailere. Med Silver Tray rejser du i en ægte, privat sovevogns-kupe med bløde dyner og hovedpuder. Din sovevognskonduktør serverer morgenmad inden ankomst, og kan også klare en snack eller et glas vin inden sengetid.

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Frokost og vin gennem Danmark

Afgang ca. 13.00 | Første klasse | Frokost og vin

Du forlader København omkring klokken 13. Du rejser på første klasse, og lige inden afgang kommer en medarbejder fra Hallernes Smørrebrød og serverer en lækker frokost med rejer, fiskefilet og hvidvin ved dit sæde.

Togrejse på første klasse
Frokost med vin serveres ved sædet
Dag 1
Middag og cocktail i Hamburg

Ankomst ca. 18:00 | Tre-retters middag | Cocktail

Fra Hamburgs banegård træder I ind på det historiske hotel Reichshof hvor personalet står klar til at hjælpe jer af med bagagen. Vi har reserveret bord til jer i hotellets smukke restaurant Stadt hvor vi er vært ved en tre-retters middag, som I frit vælger fra a la carte menuen. Drikkevarer under middagen er på egen regning, men bagefter byder Silver Tray på en cocktail i hotellets ikoniske bar.

Ved halv-ni tiden er det tid til at hente jeres bagage, der venter i hotellets lobby, og krydse gaden til banegården, hvor jeres nattog snart ankommer til perronen.

A la carte middag på hotel Reichshofs smukke og historiske restaurant, efterfulgt af en cocktail i baren.
Dag 1
Deluxe sovevogn til Alperne

Afgang ca. 21:00 | Deluxe sovevogn med eget bad og toilet

Velkommen i Europas bedste sovevogns-kupé i et almindeligt tog: Din private Deluxe kupé med gode senge med bløde dyner og hovedpuder, et lille spisebord med to stole, panoramavinduer, og eget bad og toilet. Hvis du har lyst til en lille godbid før natten, kan du bestille det hos din sovevognskonduktør, som også sørger for at servere en enkel morgenmadsanretning før ankomsten.

Deluxe sovevogn med eget bad og toilet
Dag 2
Basel - Zermatt

Glæd dig til en stor naturoplevelse på vej mod Zermatt når du kører på en historisk jernbane over et højtliggende pas, som de færreste passagertog længere benytter. Fra Basel kører du med Intercitytog med spisevogn til Spiez ved foden af Berne Oberland bjergmassivet. Her skifter du til et tog, som kører dig ad en af de højestliggende almindelige jernbaner i Schweiz – de fleste tog bruger i dag den lange tunnel under bjergene, men du får hele det storslåede panorama.

Turen over det gamle bjergpas tager blot en time til Brig i Rhonedalen. Her bringer et lokaltog dig på få minutter til Visp, hvor en tandhjulsbane venter på at køre dig den sidste times tid gennem den stejle og smalle Mattertal dal med høje, snedækkede tinder på begge sider af toget.

Fremme i Zermatt ved Matterhorns fod ligger dit hotel blot et par hundrede meter fra banegården.

 

Historisk bjergbane gennem Bernese Oberland
Oplev to panorama-strækninger
Dag 2-6
Zermatt

Zermatt er en velhavende og sofistikeret by, men stemningen her er ganske anderledes end i en by som St Moritz, for alle er her for bjergene, og standardpåklædningen en enten isøkse eller vandrestøvler. Hvis du har sidstnævnte med venter vandrestierne på at føre dig op i højderne. Gerne til en bjerghytte, hvor du kan få en velfortjent frokost inden turen tilbage til Zermatt.

Alpernes tronværelse
Nyd en velfortjent frokost i en højtliggende bjerghytte
Tag bjergbanen til Gornergrat eller svævebanen til Klein Matterhorn
Dag 6
Zermatt - København

Feriens sidste togrejse fra Zermatt til lufthavnen i Geneve er en fornøjelse i sig selv. Først kører du ned gennem Mattertal dalen og vinker et sidste farvel til Weisshorn og de andre hvide tinder over dig. Nede i Rhône-dalen laver du et let og hurtigt skifte til et Intercitytog, som kører dig direkte til lufthavnen. Undervejs kører toget langs bredden af Genfersøen, med smuk udsigt over sø og bjerge på venstre hånd, og stejle, historiske vin-terrasser på højre hånd.

Bjergbane til Rhône-dalen, og videre med tog direkte til lufthavnen
Skøn udsigt over bjergene og Genfersøen
Fly til København

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
AlperneRundrejse
Alpernes Højdepunkter
Med panorama-ekspresser
12 nætter | 27.900 kr.
Små Italienske Perler
Fem af Italiens mest romantiske byer

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik