Amsterdam – Rhinen – Alperne gammel

Langs Rhinen til Alperne

Danmark - Rhinen - St Moritz - Glacier Express - Matterhorn
8 dage / 7 nætter – 18.900 kr.

Rhinen er en af Europas største og vigtigste floder, og du oplever det bedste af den med panorama-ekspresser på en rute, der nøje følger den store flod – nogle gange endda på selve flodbredden. Et af højdepunkterne er togrejsen med Glacier Expressen til Zermatt ved foden af Matterhorn. Du rejser på første klasse med direkte tog, bor på firestjernede hoteller med morgenmad, oplever Køln, Zurich, St Moritz og Zermatt, og flyver hjem.

  • Togrejse på første klasse
  • Panoramabane langs Rhinen
  • En bid af Bernina Expressen
  • Hele Glacier Expressen
  • Ankom til foden af Matterhorn
  • Firestjernede hoteller
  • Fly hjem
18.900 KR.

Per person
når to rejser sammen

 

Store panoramaer langs Rhinen

Fra Köln rejser du i en schweizisk første-klasses panoramavogn på et tog, der kører på den gamle jernbane på Rhinens bred. Nyd udsigten til middelalderborge, vinmarker, små byer, og naturligvis den mytiske Lorelei klippe.

Rhinen

De lokale kalder Rhinkløften for Schweiz' Grand Canyon. Det er nok lidt af en overdrivelse, men det er bestemt en unik naturoplevelse. Du ser kløften fra Gletsjer Ekspressen, men du kan desuden udnytte din dag i Chur til at prøve en af de fine vandreture her.

Rhinkløften

Gletsjer Ekspressen er verdens mest legendariske panoramatog. Det fører dig gennem Rhinkløften, over Oberalp passet, og op gennem den stejle Mattertal dal til Zermatt ved foden af Matterhorn. Undervejs passerer du ganske tæt forbi Rhinens kilde.

Gletsjer Ekspressen

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
High Tea I Hamborg
Dag 1
ICE tog til Køln
Dag 2
Langs Rhinen til Zurich
Dag 2
Oplev smukke Zürich
Dag 3
Bernina Expressen til St Moritz
Dag 4
St Moritz

St Moritz er en af Alpernes mest glamourøse byer, men her er meget mere at komme efter end Louis Vuitton butikker og Ferrarier. Byen ligger smukt i Engadin dalen direkte ud til en stor sø, og her er rige muligheder for udflugter i bjergene. Tag for eksempel med lokaltog til Punt Muragl og videre med tandhjulsbane op på toppen af et lille bjerg, hvor der både restaurant med panoramaudsigt og fine muligheder for vandring.

 

Fashionabel by og flot natur
Dag 5
Glacier Express til Zermatt

Gletsjer Ekspressen er verdens mest legendariske panoramatog. Du kører gennem den snoede Rhin-kløft – schweizernes svar på Grand Canyon – og over det 2.000 meter høje Oberalp-pass. Den sidste strækning gennem den smalle og dybe Mattertal dal til Zermatt ved foden af Matterhorn er så stejl, at toget her forvandles til en tandhjulsbane.

Du rejser naturligvis på første klasse, i en lækker panoramavogn med masser af plads og komfort. Toget har et rigtigt køkken og du har mulighed for at bestille en udmærket tre-retters-menu, som bliver serveret ved din plads (til meget rimelige priser).

Gletsjer Ekspressen i første klasses panoramavogn
Mulighed for tre-retters måltid serveret ved dit sæde
Dag 6&7
Zermatt og Matterhorn

Zermatt er en velhavende og sofistikeret by, men stemningen her er ganske anderledes end i en by som St Moritz, for alle er her for bjergene, og standardpåklædningen en enten isøkse eller vandrestøvler. Hvis du har sidstnævnte med venter vandrestierne på at føre dig op i højderne. Gerne til en bjerghytte, hvor du kan få en velfortjent frokost inden turen tilbage til Zermatt.

Alpernes tronværelse
Nyd en velfortjent frokost i en højtliggende bjerghytte
Tag bjergbanen til Gornergrat eller svævebanen til Klein Matterhorn
Dag 8
Togrejse til Geneve og fly hjem

Feriens sidste togrejse fra Zermatt til lufthavnen i Geneve er en fornøjelse i sig selv. Først kører du ned gennem Mattertal dalen og vinker et sidste farvel til Weisshorn og de andre hvide tinder over dig. Nede i Rhône-dalen laver du et let og hurtigt skifte til et Intercitytog, som kører dig direkte til lufthavnen. Undervejs kører toget langs bredden af Genfersøen, med smuk udsigt over sø og bjerge på venstre hånd, og stejle, historiske vin-terrasser på højre hånd.

Bjergbane til Rhône-dalen, og videre med tog direkte til lufthavnen
Skøn udsigt over bjergene og Genfersøen
Fly til København
Se dine hoteller og få din personlige rejseplan

Indtast din ønskede afrejsedato og se
vores hoteller på netop dine dage.
Og hent din personlig rejseplan.

“Du oplever flodens smukkeste og mest romantiske strækning med middelalderborge og vinmarker. Og senere kører du gennem Rhinkløften, Schweiz’ svar på Grand Canyon.”

Rhinguldet er et navn, der lover store eventyr. Operaelskere kender det som Richard Wagners romantiske drama om Rhindøtrene, som vogter Rhinens magiske guld. Togelskere kender det som navnet på det legendariske TEE-eksprestog, der for årtier siden kørte langs floden mod Alperne. Med andre ord er det et perfekt navn for denne episke togrejse, der følger Rhinen fra dens udløb nær Amsterdam til dens kilde i hjertet af Alperne.

Rhinen er en af Europas største og vigtigste floder, som igennem sin levetid har sat sit præg på europæisk natur, historie og kultur. Du vil opleve det hele når du kører med direkte højhastighedstog og panorama-ekspresser på en rute, der nøje følger den store flod – nogle gange endda på selve flodbredden. Undervejs fra Køln til Rhône Gletsjeren ser du Mittelrhein, flodens smukkeste og mest romantiske strækning med middelalderborge og vinmarker. Du kører gennem Rhinkløften, Schweiz’ svar på Grand Canyon.

Hele rejsen er i højeste komfort. Du rejser på første klasse, altid med direkte tog, og sjældent mere end få timer ad gangen. Du bor på perfekt beliggende firestjernede hoteller. Du kører fra Danmark til Køln med High Tea i Hamborg undervejs. Efter en nat i Köln kører du med panoramatog langs bredden af Rhinen på flodens mest berømte strækning til Schweiz. Fra Zurich kører du langs Rhinen før du en stund forlader floden til fordel for en bid af en af Alpernes mest berømte panoramabaner, Bernina Expressen til St Moritz. Du har to dage i den mondæne by før du stiger ombord i Glacier Express. En af de flotteste strækninger på denne legendariske bane er gennem Rhinkløften hvor du kører langs en meget ung Rhin. På denne seks timer lange togrejse kommer du også over det 2000 meter høje Oberalp pas, og her er du kun ganske få meter væk fra den bjergsø, som er Rhinens kilde.

Men dit eventyr fortsætter sammen med Gletsjer Ekspressen. Faktisk kommer du nu til at køre langs en meget ung Rhône flod, der netop er begyndt sin lange rejse mod Middelhavet. Den sidste times tid med panorama ekspressen er gennem Mattertal dalen hvor de snedækkede bjergtinder tårner sig op på begge sider, og hvor stigningerne til tider er så stejle, at toget bliver trukket op ad en tandhjulsbane. Gletsjer Ekspressen medfører et rigtigt køkken, og for en rimelig penge kan du få serveret en god frokost med lokale vine direkte ved dit sæde.

Togferiens klimaks er Zermatt. Den smukke, bilfri bjergby i 1600 meters højde er omringet af en perlerække af Alpernes højeste bjerge, med Matterhorn som kronen i juvelen. Der er spektakulære bjergbaner og svævebaner, men også stejle vandrestier til højtliggende bjerghytter, hvor dine strabadser kan belønnes med en simpel frokost og et køligt glas vin (ikke dårligt et sted, hvor alt må flyves ind med helikopter).

Eventyret slutter med en togrejse tilbage gennem Zermatt dal og ned til Rhône dalen, hvor et tog kører dig langs Genfersøens vinmarker til Geneve Lufthavn og dit direkte fly tilbage til Danmark.

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

Se et udvalg af vores hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se vores firestjernede hoteller med historie karakter og perfekt beliggenhed

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Se dine tog

Glacier Express

Gletsjer Ekspressen er verdens mest berømte panoramatog. Det bringer dig gennem Rhinkløften, over det 2000 meter høje Oberalppas, og op gennem den smalle og stejle Mattertal dal til Zermat ved Matterhorns fod.Du rejser på første klasse og kan bestille en tre-retters frokost (til en rimelig pris) som tilberedes i toget full-size køkken.

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog i få timer ad gangen
+ Panoramatog langs Rhinen
+ Gletsjer Ekspressen

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Private byvandringer

+ Byvandringer med engelsktalende lokale insidere
+ Alle byvandringer kan frit skræddersyes
+ Insidertips om lokale restauranter og skjulte perler

Personlig ankomstservice

+ Personlig guide står klar ved togets ankomst
+ Bil med privatchauffør til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter ud over byvandringerne

Disse togferier kan måske også interessere dig

AlperneRundrejse
Alpernes
Højdepunkter
Med panorama-ekspresser
12 nætter | 27.900 kr.
Små Italienske Perler
Fem af Italiens mest romantiske byer
Rundrejse
Fra Sevilla til Marrakesh
Oplev maurernes rige
i Andalusien og Marokko
14 nætter | 24.500 kr.

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik