Togferie til Lofoten og Polarcirklen

Midnatssolens Rige

OPLEV MYTISKE LOFOTEN
BERGEN  | FLÅM  |  OSLO  |  TRONDHEIM  | LOFOTEN

12-nætter individuel togferie til norske fjorde og Lofoten
_______________________________________________________________________________
Første-klasses togrejser på legendariske Bergensbanen og Flåmbanen
_______________________________________________________________________________
Deluxe-kahyt på Hurtigruten
_______________________________________________________________________________
Inkluderet udlejningsbil på Lofoten
_______________________________________________________________________________
Firestjernede hoteller med morgenmad
_______________________________________________________________________________
Personlig ankomst service med egne guider og chauffører
_______________________________________________________________________________
Private byvandringer med lokale insidere
_______________________________________________________________________________
Fly København-Bergen og Bodø-København
________________________________________________________________________________

Kun 27.500 KR*
*per person når to rejser sammen

Midnight-sun-map

På denne episke togferie rejser du med to af Europas flotteste jernbaner, sejler med lokalfærge dybt ind i Norges længste fjord, og stiger endelig om bord på den legendariske Hurtigruten for en enkelt nat. Din destination: Lofoten, den mytiske øgruppe nord for Polarcirklen hvor en mur af magisk formede bjerge rækker langt ud i Atlanterhavet. Dette er et eventyr, men serveret med Silver Trays sædvanlige personlige service med private guider, chauffører og lokale insidere.

Togferie til Polarcirklen

Fra storslåede fjorde til magiske Lofoten

I århundreder var Lofoten et mytisk sted som man kun kunne drømme om og læse om i eventyr. Rent faktisk at rejse dertil var umuligt. Langt nord for Polarcirklen, i midnatsolens rige, strækker denne næsten lodrette mur af magisk smukke, forrevne bjerge sig langt ud i Atlanterhavet fra Norges kyst. Øgruppen er længere nord på end Island, og på samme breddegrad som Diskobugten i Grønland. Ørne, oddere og elge er på hjemmebane her, mens små fiskerbyer med deres ikoniske røde hytter klamrer sig til klipperne i ly af de stejle bjergsider, som rejser sig lige bag dem.

Lofoten er dit endelige mål når du begynder dette eventyr i Bergen. Lige fra start er naturoplevelserne overvældende, når du sejler med en lokal katamaran-færge dybt ind i Sognefjorden, hvor bjergene rejser sig stadig højere op fra fjorden, og hvor du kan skimte en af Europas største gletsjere. Efter et par dage i Flåm stiger du om bord i to af verdens mest spektakulære tog, først med Flåmbanen stejlt og dramatisk fra fjordens bred højt op på fjeldet, og derefter med den vilde og utæmmede Bergensbane til Oslo.

Fra Oslo rejser du stik nord med direkte tog til Trondheim. Dette er en af Norges ældste byer, grundlagt af vikingerne som en handelspost tilbage i 997, og kendt for sine pittoreske og farverige træbygninger fra det 17. århundrede. Nyd det overraskende gode caféliv i Trondheim – måske endda også det meget levende natteliv – for snart forlader du den moderne civilisation.

OK, vi overdriver, men for ikke så forfærdeligt mange år siden ville det have været sandt. Når du stiger om bord på Hurtigrutens luksuriøse krydstogts-færge, er du på vej mod det nordligste Norge som ikke var tilgængeligt med bil fra Oslo før i 1940’erne. Du vågner i din fine kahyt næste morgen i bevidstheden om, at du nu har krydset Polarcirklen. Endnu mere spændende er det, at du nu kan begynde at spejde efter Lofotens storslåede mur af bjerge, der snart rejser sig op ad Atlanterhavet og i løbet af de næste timer knejser stadig højere mod himlen.

Det kræver en bil hvis man vil udforske alle Lofotens magiske steder, og derfor er en udlejningsbil inkluderet i din rejse. Den venter på dig i Svolvær, din base på Lofoten, og du skal blot sørge for at betale for benzin og i øvrigt forsøge at holde blikket på vejen, og ikke det utrolige sceneri.

På feriens sidste dag venter endnu flere panoramaer når du stiger om bord på en lufthavnsbus, der krydser adskillige broer og små øer på sin vej ind mod fastlandet og dit fly tilbage til Danmark.

Din rejse

12-nætter individuel togferie fra Bergen til Lofoten via Sognefjorden, Flåm, Oslo og Trondheim

Togrejser på første klasse med Flåmbanen og Bergensbanen. Sejlads gennem Sognefjorden. Deluxekahyt på Hurtigruten. Overnatning på firestjernede hoteller. Personlig ankomstservice med private guider. Private byvandringer med lokale insidere. Fly København–Bergen og Bodø–København.

Udvid
Dag 1
Flyv til Bergen

Du flyver fra København til Bergen, hvor du bliver hentet af en privatchauffør i lufthavnen og kørt direkte til dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, inviterer en lokal insider dig på en privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til hendes by. Husk, at dette er din egen guide – hvis du har særlige ønsker, er det blot at sige til.

Fly fra København
Bil med privatchauffør fra lufthavnen
Privat byvandring med lokal insider
Dag 2
Bergen

Charmerende og pittoreske Bergen er Norges næststørste by, men virker langt mindre. Måske fordi byen er omgivet af den storslåede natur, der får nordmændene til at kalde Bergen for ’fjordenes hovedstad’ og ’byen mellem de syv fjelde’. Fra centrum tager det få minutter med tandhjulsbane op på toppen af det laveste fjeld, hvor du kan leje mountainbikes og drage på eventyr, eller du kan hoppe på en kabelbane og svæve op i 600 meters højde til det højeste af fjeldene, hvorfra du har udsigt over byen, havet, øerne, fjeldene og fjorden.

Der er dog rigeligt at se nede i selve byen, hvor smalle brostensbelagte stræder og den maleriske havnefront Bryggen indbyder til byvandring. Bergen er berømmet for sit fine køkken med fisk og skaldyr, og lige siden 1200-tallet har det ikoniske Fisketorv været et af byens mest elskede mødesteder for de lokale. En frokost på en af de adskillige fiskerestauranter her er næsten et must.

Smuk og charmerende historisk bymidte
Bjergtagende natur omkring byen
Dag 3
Bergen - Flåm

Ekspresbåden fra Bergen til Flåm starter få meter fra dit hotel tidligt om morgenen. De første par timer sejler du blandt klippeskær og smukke stræder i ly af Atlanterhavet, men så begynder båden at bevæge sig ind i den mægtige Sognefjord – Norges længste ­– og stejle fjeldsider og mægtige vandfald begynder at tårne sig højere og højere op på begge sider.

Du kommer ikke til at opholde dig meget i salonernes flystole, for disse scenerier kræver, at du står ved rælingen, agter eller lige foran styrhuset, og får det hele med. Hold ikke mindst udkig efter Jostedalsbræen, den mægtigste gletscher i det kontinentale Europa. Undervejs lægger båden til ved idylliske små byer, der er klemt inde mellem fjorden og fjeldene, inden den drejer væk fra Sognefjorden og ind i den smalle Aurlandsfjord, som slutdestinationen Flåm ligger helt inde i bunden af. Dit hotel er blot et par hundrede meter fra kajen.

Spektakulær sejltur dybt ind i Sognefjorden
Dag 4
Flåm

Den lille landsby Flåm ligger betagende smukt inderst i Aurlandsfjorden, en forgrening af verdens dybeste og næst længste fjord, den 204 kilometer lange Sognefjord. Byen er omgivet af stejle fjelde, buldrende vandfald og smalle dale, og området er et overflødighedshorn af oplevelser.

En af de mest spektakulære er inkluderet i din rejse: Du får lov til at opleve Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden fra søsiden, ombord på en specialbygget elektrisk panorama-færge. Nærøyfjorden er verdens smalleste fjord – på ét sted blot 250 meter bred, med fjelde der troner sig højt op fra vandspejlet – og naturligt nok en del af UNESCOs verdensarvsliste.  Har du appetit på mere, byder fjeldene på fremragende vandreture højt over fjordene, og apropos appetit har Flåm flere gode restauranter med lokale delikatesser som vildt, lam og laks.

Skøn beliggenhed for enden af smal fjord
Dag 5
Flåm - Oslo

Norge har tre jernbaner, som gang på gang bliver anerkendt som nogle af de mest fantastiske i verden, og Flåmbanen er juvelen i kronen. Den mest interessante fakta omkring Flåmbanen er ikke dens korte strækning på kun 20 km., men derimod de 800 højdemeter, som den tilbagelægger fra bredden af Aurland fjorden til højfjeldet. På vej til Myrdal vil du sidde konstant med næsen trykket mod ruden, når toget passerer vandfald, dybe kløfter, voldsomme floder og små gårde, der desperat klynger sig til de stejle bjergsider.

Og i Myrdal fortsætter eventyret, for her skifter du til Bergensbanen – den anden af Norges tre mest berømte jernbaner. Du kører gennem Hardangervidda nationalparkens vilde natur på en af Europas højstliggende almindelige banestrækninger-

Straks du stiger af toget i Oslo, bliver du modtaget af din personlige Silver Tray guide, som eskorterer dig ud til en ventende bil og videre til dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, inviterer hun dig på en privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til byen.

Kør både med Flåmbanen og Bergensbanen
To af Europas mest spektakulære jernbaner
Personlig ankomstservice med privat guide og chauffør
Privat byvandring med lokal insider
Dag 6
Oslo

Oslos havnefront undergår en fantastisk forvandling i disse år, og du bor på et firestjernet hotel lige i midten af dette nye centrum: Med den spektakulære opera som genbo, samt det nye Munch museum med verdens største samling af den norske maler. Fra hotellet er der også kun få skridt til det historiske Oslo, med Akerhus fæstningen lige om hjørnet, og få minutters gang til hovedstrøget Karl Johans Gate med butikker og cafeer der bevidner hvor sofistikeret den norske hovedstad er blevet de seneste år. Den hyggelige lokalbane Trikken har station få meter fra hotellet og kører dig op på fjeldet over Oslo, hvor udsigten over by og fjord er betagende smuk.

Smuk ny havnefront med imponerende arkitektur
Omgivet af skøn natur
Dag 7
Oslo-Trondheim

Du bliver kørt fra hotellet til banegården hvor du stiger ombord på det direkte intercity tog. Du rejser på første klasse og har let adgang til togets bistro, hvor du finder et fint udvalg af lokale specialiteter. I de fleste andre lande ville rejsen være berømmet som naturskøn – men her skal den konkurrere med Flåmbanen og Bergensbanen og er efter norske forhold bare en almindelig togrejse.

I Trondheim bliver du modtaget ved toget af din private Silver Tray guide og fulgt hen til dit firestjernede hotel. Herefter inviterer din guide dig på en to-timers lang byvandring og introducerer dig til den smukke by.

 

Direkte intercity
Bistro om bord
Personlig ankomstservice med privat guide
Byvandring med lokal insider
Dag 8
Trondheim

Trondheim er Norges historiske hovedstad, og en af landets ældste byer, grundlagt af vikingerne som et handelssted tilbage i år 997. Det hyggelige centrum med farverige træhuse fra 1600-tallet er kompakt nok til, at du kan udforske det til fods: Se verdens nordligste gotiske katedral (og Skandinaviens største middelalderbygniung), de idylliske handelshuse langs Nidelva floden, og det historiske havneområde Bryggene, hvor lagerbygningerne på pæle ude i vandet nu rummer lækre butikker. Trondheimerne er kendt for at være flittige gæster på de mange cafeer, og for at senere at kaste sig ud i det levende natteliv. Du bor midt i det hele: Centralt i det gamle centrum, tæt på floden og havnen, og kun få skridt fra banegården.

 

Charmerende og levende by med middelalder-bymidte
Dag 9
Trondheim-Lofoten

Når du stiger om bord på Hurtigrutens luksuriøse krydstogts-færge, er du på vej mod det nordligste Norge som ikke var tilgængeligt med bil fra Oslo før i 1940’erne. Du vågner i din fine kahyt næste morgen i bevidstheden om, at du nu har krydset Polarcirklen. Endnu mere spændende er det, at du nu kan begynde at spejde efter Lofotens storslåede mur af bjerge, der snart rejser sig op ad Atlanterhavet og i løbet af de næste timer knejser stadig højere mod himlen.

 

Deluxe kahyt på Hurtigruten
Dag 10-12
Lofoten

Over Polarcirklen, højere mod nord end Island, og på samme breddegrader som Diskobugten i Grønland, rækker Lofotens stejle og forvredne mur af bjerge langt ud i Atlanterhavet. Isolerede små landsbyer med røde fiskerhytter klamrer sig til klipperne og skutter sig mod fjeldsiderne lige bag dem. Havøerne, oddere og elge færdes hjemmevant i et landskab med malstrømme, gletsjere og hvide sandstrande. I århundreder var øerne lige så fjerne som de var sagnomspundne – Jules Verne lod kaptajn Nemo slutte sin verdensomsejling under havet ved Lofoten – men i dag strømmer eventyrlystne rejsende til øgruppen for at vandre, fiske, sejle i havkajak, klatre, eller bare beskue panoramaer over naturscenerier i verdensklasse.

At udforske Lofoten – og at komme frem til de bedste kystbyer, vandrestier og udsigtspunkter – kræver en bil. Derfor holder der naturligvis en og venter på dig i Svolvær. Alle forsikringer er inkluderet, du skal bare sørge for benzinregningen. Over broer og dybe tunneller bugter hovedvej E10 sig mellem fiskerlejer og kystbyer og helt ud til den vestligste spids af øgruppen, og din eneste udfordring er at holde øjnene på vejen, og ikke hypnotiseret af udsigten.

Magisk smukke scenerier
Gratis udlejningsbil inkluderet
Dag 13
Flyv tilbage til København

En direkte lufthavnsbus giver dig en sidste spektakulær oplevelse når den kører ad panorama-landevejen over Lofotens øer og til lufthavnen i Bodø hvor dit fly hjem venter.

Transfer med direkte lufthavnsbus
Fly hjem til København

Dine hoteller

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når du planlægger din rejse, kan du i mange byer frit vælge din personlige favorit blandt to af vores udvalgte hoteller – uden at betale ekstra. Alle hoteller er inklusive en lækker morgenmad.

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Bergensbanen

Velkommen ombord på en af verdens mest spektakulære togrejser. Dette er en af Europas højeste almindelige baner, og den krydser den vilde Hardangervidda nationalpark 1200 meter over havet. Jernbanen var et kæmpe nationalt projekt, da arbejdet gik i gang i 1875, og dele af ruten blev først fastlagt efter at polarforskeren Fridtjof Nansen havde undersøgt området på ski i 1884.  

Flåmbanen

Dette er ikke nogen lang togrejse - banen er blot 20 km fra Myrdal på højfjeldet til Flåm ved Aurlandfjordens bred. Men hvad den mangler i længde, har den i højde: Den stiger hele 800 højdemeter fra fjorden til fjeldet. Norge har tre jernbaner, der ofte udråbes til at være blandt verdens flotteste, og dette er juvelen i kronen. Under hele den timelange rejse vil du have næsen tæt presset mod vinduet og kigge på slugte, vandfald og små træhytter, der klamrer sig til de stejle bjergsider.

Din Silver Tray ferie inkluderer

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Flåmbanen og Bergensbanen
+ En nat med Hurtigruten

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Private byvandringer

+ Byvandringer med engelsktalende lokale insidere
+ Alle byvandringer kan frit skræddersyes
+ Insidertips om lokale restauranter og skjulte perler

Personlig ankomstservice

+ Personlig guide står klar ved togets ankomst (på nær Flåm)
+ Bil med privatchauffør til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter ud over byvandringerne

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rundrejse
Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
Rundrejse
Imperiets Skatte
De fineste byer i det Østrig-ungarske rige
Rundrejse
Alpernes Højdepunkter
Alpernes tre mest spektakulære bjergbaner