Den blå Donau

Oplev Donau vokse sig mægtig

Fra hjertet af Tysklands sorte skove til Wien og Budapest

I tusindvis af år var Donau en af de vigtigste handelsruter i Europa og af enorm strategisk betydning. Handelsmænd fragtede silke, krydderier og andre eksotiske varer på floden. Romerne brugte floden som deres grænse mod barbarerne mod nord. Og med tid voksede handelssteder og militære anlæg til at blive rige byer. Budapest, Wien, Regensburg og Ulm skylder alle Donau deres storhed. Denne togferie er en historisk og kulturel rejse til en håndfuld af Europas fineste byer, og den begynder ved Donaus kilde i hjertet af Tyskland sorte skove,

Danube-map

DONAUS SKATKAMRE
SWARTZWALD  |  ULM  |  REGENSBURG  |  WIEN  | BUDAPEST

11-nætters individuel togferie
___________________________________________________________________________
Korte og direkte togrejser på første klasse
__________________________________________________________________________
Personlig ankomstservice med privatchauffør
__________________________________________________________________________
Private byvandringer med lokale insidere i flere byer
__________________________________________________________________________
Nøje udvalgte firestjernede hoteller
__________________________________________________________________________
Fly hjem fra Budapest
__________________________________________________________________________

Afrejse alle dage
Kun 22.500 DK*
*per person nåt to rejser sammen

Din rejse

11-nætters individuel togferie fra Schwarzwald til Budapest via Ulm, Regensburg og Wien. Deluxe sovevogn til Sydtyskland. Direkte togrejser på første klasse. Ophold på firestjernede hoteller. Personlig ankomstservice med private guider og chauffører. Private byvandringer med lokale insidere. Fly hjem fra Budapest.

Buda og Pest – beliggende på hver deres siden af Donau – gemmer på skatte fra romerne, osmannerme og Habsburgerne.

Budapest

Da Wien var Europas mægtigste hovedstad var Donau livlinen til store dele af imperiet. Kejserriget er ganske vist for længst forsvundet, men Wien føles stadig som en kejserlig by.

Wien

Regenburg var en by af stor strategisk begydning for romerne, og byen gemmer stadig på flere romerske ruiner end nogen anden by nord for Alperne.

Regensburg

Ulm ligger på en af de sidste sejlbare strækninger af Donau. Pittoreske bindingsværkbygninger ligger i skyggen af verdens højeste kirkespir – et tegn på den rigdom som floden bragte til byen.

Ulm

Donaus kilde findes i en smuk lille by i hjertet af Swartzwald, og du kommer hertil med først nattog fra Hamborg og siden Tysklands eneste rigtige bjergbane, der skærer en spektakulær linje tværs gennem den store skov.

Swartzwald

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

I en montre i Ulms bymuseum står en 30 cm høj figur af et løvemenneske. Der er skåret ud af en mammut stødtand for 40.000 år siden. Vi ved ikke, om figuren er en shaman, eller en gud, eller et fabeldyr, men under alle omstændigheder er det verdens ældste fremstilling af det overnaturlige. Denne imponerende flotte figur blev skåret midt under istiden af en dygtig kunsthåndværker, et af Europas første mennesker, der var vandret hertil langs Donau og havde bosat ved bredden af den store flod.

Løvemennesket er Donaus ældste skat. Det første bevis på den enorme betydning floden har haft for europæisk historie og civilisation. Lidt længere nede ad floden, i Regensburg, står Porta Praetoria, en romersk byport fra dengang Donau var Romerrigets nordlige grænse. Endnu længere mod øst, i Budapest, bærer tyrkiske bade og den allestedsværende paprika på de lokale restauranter vidnesbyrd om dengang osmannerne betragtede floden som deres strategiske krumtap. Og i løbet af de sidste to årtusinder har Donau givet liv til en række af Europas smukkeste og vigtigste byer, som voksede sig store på grund af den handel og rigdom som floden bragte med sig.

Du oplever alle disse skatte på denne togferie, der starter ved en lille fontæne i en lille by i hjertet af Tysklands mytiske sorte skove, Schwarzwald: Dette er selveste kilden til Donau. Rejsen hertil er en oplevelse i sig selv – med luksuriøs  sovevogn fra Hamburg og derefter en storslået rejse tværs gennem skoven på Tysklands eneste rigtige bjergbane. Men naturligvis begynder det rigtige eventyr først her ved det ubetydelige vandløb, som du over de kommende dage vil opleve vokse sig til Vesteuropas største flod.

Fra lille Donaueschingen rejser du til Ulm, Regensburg, Wien og Budapest. Hele tiden tegner jernbanen et spor nærmest parallelt med den store flod, og i Tyskland er togrejsen flere steder langs flodbredden med smuk udsigt over vandet.

I flere af byer kommer du helt tæt på historiens skjulte skatte i selskab med lokale insidere, der inviterer dig på private byvandringer hvor du giver dig en autentisk og personlig introduktion til deres by. Du bor naturligvis på perfekt beliggende firestjernede hoteller midt i begivenhedernes centrum.

Og som altid med Silver Tray er dette nok en eventyrlig rejse, men også en afslappede togferie. Fra Donaueschingen rejser du kun med direkte tog, og aldrig i mere end ganske få timer ad gange. På hver banegård bliver du mødt af en ventende bil med privatchauffør, som let og behageligt får dig til dit hotel.

Rejsen langs Donau slutter i Budapest – at følge floden længere med tog ville være for rustikt og strabadserende, synes vi. I stedet inkluderer rejsen et direkte fly til København, og naturligvis også en bil med privatchauffør til lufthavnen.

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
København – Hamburg

Afgang ca. 13.00 | Første klasse | Frokost og vin

Du forlader København omkring klokken 13. Du rejser på første klasse, og lige inden afgang kommer en medarbejder fra Hallernes Smørrebrød og serverer en lækker frokost med rejer, fiskefilet og hvidvin ved dit sæde.

Togrejse på første klasse
Frokost med vin serveres ved sædet
Dag 1
Middag og cocktail i Hamburg

Ankomst ca. 18:00 | Tre-retters middag | Cocktail

Fra Hamburgs banegård træder I ind på det historiske hotel Reichshof hvor personalet står klar til at hjælpe jer af med bagagen. Vi har reserveret bord til jer i hotellets smukke restaurant Stadt hvor vi er vært ved en tre-retters middag, som I frit vælger fra a la carte menuen. Drikkevarer under middagen er på egen regning, men bagefter byder Silver Tray på en cocktail i hotellets ikoniske bar.

Ved halv-ni tiden er det tid til at hente jeres bagage, der venter i hotellets lobby, og krydse gaden til banegården, hvor jeres nattog snart ankommer til perronen.

A la carte middag på hotel Reichshofs smukke og historiske restaurant, efterfulgt af en cocktail i baren.
Dag 1
Sovevogn til Sydtyskland

Afgang ca. 21:00 | Deluxe sovevogn med eget bad og toilet

Velkommen i Europas bedste sovevogns-kupé i et almindeligt tog: Din private Deluxe kupé med gode senge med bløde dyner og hovedpuder, et lille spisebord med to stole, panoramavinduer, og eget bad og toilet. Hvis du har lyst til en lille godbid før natten, kan du bestille det hos din sovevognskonduktør, som også sørger for at servere en enkel morgenmadsanretning før ankomsten.

Deluxe sovevogn med eget bad og toilet
Dag 2
Gennem Schwarzwald til Donaus udspring

Du ankommer med nattoget tidlig morgen til Offenburg i Sydtyskland, hvor du skifter til Schwartzwaldbahn. I den næste halvanden time kører du på Tysklands eneste ægte bjergbane tværs gennem hjertet af den legendariske og flotte Schwartzwald skov. Undervejs stiger banen 800 højdemeter, og selv i dag – 160 år efter banen blev bygget – fremstår den som en imponerende ingeniørmæssig bedrift. Flere steder er banen bygget som store sløjfer, så den bratte stigning fordeles over en længere afstand. Dette trick inspirerede schweizerne til at gøre det samme da de konstruerede banerne gennem Bernina og Gotthard passene.

 

Tysklands eneste bjergbane - tværs gennem Schwartzwald
Skønne panoramaer
Dag 3
Donaueschingen

Enhver rejsen langs Donau starter i den charmerende lille by Donaueschingen, som giver floden sit navn. Byen er udnævnt som Donaus udspring, selvom der i mange år var et episk slagsmål med en naboby om, hvor flodens egentlige udspring rettelig skulle placeres. Til sidst måtte den tyske regering slå i bordet, så i dag er det ganske vist, at den smukke fontæne Donauquelle i Donaueschingen er kilden til den mægtige flod. Ved kilden er floden kun en piblende strøm, og selve kilden er omsluttet af et bassin med klart, blåt vand overvåget af en romantisk statue – en allegori over floden, der bliver sendt i verden af sin moder.

Kilden ligger i haven ved Fürstenbergslottet tæt på byens centrum. Der er offentlig adgang, selvom slottet stadig bebos af Fürst Heinrich, som er familieoverhoved i fyrstedømmet Fürstenberg, men som dog ikke længere regerer fyrstedømmet. Et kort spadseretur herfra ligger Donauzusammenflus, hvor Donau løber sammen med sin første biflod, Brigach. Her begynder floden at vokse i størrelse og antyde, at Donau om få kilometer kan blive stor og mægtig. Donaueschingen byder dog på mere end vand – bryggeriet Fürstenberg lokker med rundvisninger og naturligvis også øl.

Skønne vandreture i Swartzwald
Dag 4
Donaueschingen – Ulm

Dit direkte regionaltog smyger sig til bredden af Donau. Dette er ikke den store flod, du kender, men en lille og ydmyg ting, som stille bevæger sig gennem Sydtysklands smukke og bakkede landskab og forbi idylliske byer. Først når du ankommer til Ulm har Donau vokset sig til en navigerbar flod, og derfor ligger dens første store og historisk vigtige by her.

Direkte regionaltog
Smuk udsigt over den unge Donau
Dag 5
Ulm

Donau strækker sig med sine sidste krampetrækninger højt op i Bayern, og Ulm er et af de sidste steder, hvor den stadig er navigerbar. Derfor var Ulm en vigtig handelsby i middelalderen, og dens vigtighed blev understreget af byggeriet af en sædeles ambitiøs katedral. Da den endelig stod færdig efter 513 års konstruktion, var det med en rekord som verdens højeste kirkespir, som den stadig er indehaver af. På en klar dag kan du skimte Alperne fra det øverste af de 768 trip til toppen af spiret.

Ulm er proppet med historie, og på en byvandring med din lokale insider vil du besøge nogle af byens mest fascinerende afkroge. Om hjørnet fra kirken finder du fx fiskernes og garvernes bydel, Fischerviertel, hvor nænsomt bevarede bindingsværkshuse, fine cafeer, romantiske gyder og smukke broer let kan give dig den vildfarelse, at her også var hyggeligt at være i 1500-tallet (men tænk lige på stanken). Den mest fotograferede bygning i byen ligger her, og er et bindingsværkshus fra 1300-tallet, der pivskævt læner sig faretruende ud over den smukke sideflod Blau. Du kommer til at opleve dette hus på nærmeste hold, for i dag er det et unikt lille hotel, som du skal bo i (med forbehold for ledige værelser, så bestil din rejse i god tid).

En anden dejlig oplevelse i Ulm er at gå på den velbevarede bymur og nyde den flotte udsigt over Donau. Omkring den gamle slagtertårn – Metzgerturm – indbyder cafeer og restauranter til afslapning og flodudsigt.

Verdens højeste kirkespir
Dag 6
Ulm – Regensburg

Indtil et par århundreder siden var denne strækning af Donau mellem Ulm og Regensburg af stor strategisk og kommerciel betydning. For romerne var det imperiets nordlige grænse, og for handelsfolk var det en hovedvej for deres vandbårne transport af krydderier og andre eksotiske varer fra fjerne lande. Et af de vigtigste slag i det 18. århundrede mellem alle de europæiske stormagter fandt sted i Donauwörth, som toget passerer. Forinden standser toget også i lille Blindheim, som slaget er opkaldt efter – og den engelske sejrsherre, Hertugen af Marlborough, kaldte senere sit enorme gods ved Oxford Blenheim i minde om sejren.

Direkte regionaltog
Dag 7
Regensburg

Regensburg kæmper med Heidelberg om den uofficielle titel som den smukkeste by i Tyskland. 1000 monumenter og historiske bygninger – flere af dem helt tilbage fra romertiden – står nærmest skulder mod skulder i den gamle bydel syd for Donau, og har fået UNECSO til at udnævne byen som en del af vores verdensarv.

På din byvandring sammen med en lokal insider vil du helt sikkert høre om middelalderen, hvor Regensburg var en styrtende rig handelsby, hvor luksusvarer fra så fjerne egne som Indien og Kina strømmede ind. I dag er byen kendt som en levende universitetsby, hvor en femtedel af de 150.000 indbyggere er studerende. Resultatet er, at alle de fine gotiske, romerske og barokke mesterværker ligger side om side med et væld af kaffebarer, og at livet på gaden er lokalt og autentisk.

Det er især smukt at stå om aftenen på en af broerne over Donau og se de sidste solstråler farve vandet og den historiske skyline i nuancer af pink. Men du kan også opleve en vildere udgave af den store flod få kilometer syd for byen, hvor du med turbåd kan sejle gennem en smal slugt med 80 meter høje og lodrette skrænter. For enden af slugten venter et af Tysklands mest berømte munkeklostre på bredden af Donau, hvor du ikke må snyde dig selv for et glas af den fine klosterbryggede øl.

Det største middelalder-centrum nord for Alperne
Gå på vandretur langs Donau kløften
Dag 8
Regensburg–Wien

Du bliver kørt til banegården og stiger ombord på det internationale ICE-højhastighedstog til Wien – et af Europas mest komfortable tog. Du ser ikke noget til Donau på rejsen, men faktisk følger banen slavisk floden hele vejen, blot med lidt respektafstand. Du rejser naturligvis på første klasse. Toget medfører en god spisevogn, men du kan også bede om at få serveret maden direkte ved dit sæde.

Straks du stiger af toget i Wien, bliver du modtaget af din personlige Silver Tray guide, som eskorterer dig ud til en ventende bil og videre til dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, inviterer hun dig på en privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til byen.

Direkte ICE tog på første klasse
Spisevogn og service ved dit sæde
Personlig ankomstservice med privat guide
Privat byvandring med lokal insider
Dag 9
Wien

Wien virker umiddelbart som en meget pompøs hovedstad til et ganske lille land, men dens størrelse var ganske passende indtil for omkring 100 år siden, dengang Hapsburgerne regerede et kejserrige som omfattede store dele af Europa. Og det er ikke svært at forestille sig, hvordan det må have været, for det kejserlige liv lever mange steder i bedste velgående. Det verdensberømte drengekor fra 1498 synger stadig til søndagsgudstjenesten i Hofburg paladset. Lipizzaner hingstene optræder stadig i Den spanske Rideskole. Og der er stadig afslappet sommerstemning i Schloss Schönbrunn.

Wien er dog meget andet end kejserligt støv fra en svunden tid. Den er adskillige gange kåret som verdens bedste by at bo i, og du kan selv få en ide om hvorfor, når du indtager en kage i en af de overdådige caféer, eller får smagsprøver på lokale delikatesser i byens historiske og luksuriøse Naschmarkt torvehal.

 

 

Prægtige paladser og kejserlig stemning
Overdådige caféer og luksuriøse torvehaller
Dag 10
Wien – Budapest

Du køres til banegården og stiger ombord i et RailJet – de østrigske baners flagskib og et af de mest komfortable tog i Europa. Vi opgraderer dig til togets premium first class med masser af plads og personlig service. Toget medfører en udmærket bistro, men som VIP-passager kan du bede om at få din bestilling serveret direkte ved dit sæde.

Når du er fremme i Budapest står din personlige guide klar til at modtage dig lige ved togvognen. Hun eskorterer dig ud til den ventende bil, og snart er du fremme ved dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, inviterer guiden dig på en privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til hendes by. Husk, at dette er din egen guide – hvis du har særlige ønsker, er det blot at sige til.

Premium first class togrejse på direkte RailJet
Personlig ankomstservice med privat guide og chauffør
Privat byvandring med lokal insider
Dag 11
Budapest

Dette er en hovedstad i to dele, Buda og Pest, der ligger på hver sin side af Donau. Pest viser stolt sine skatte frem fra det 19. århundrede, som var byens storhedstid. Buda kan også bryste sig af adskillige fabelagtige bygninger, ikke mindst Fisherman Bastion, et eventyrslot med et panoramablik ud over Donau.

Snyd ikke dig selv for byens historiske, store caféer. New York Café er nok den mest overdådige af dem alle: Et virkelig luksuriøst lokale med smukke freskoer og guldbelægninger stort set overalt.

De varme bade kommer du ikke udenom. En autentisk Budapest-oplevelse helt tilbage fra romertiden. Vælg selv, om du foretrækker dit bad i osmannisk, jugend eller moderne stil Eller tag det mest kendte af dem alle, Széchenyi med sin neo-barokke udsmykning og bygninger fra neo-renæssancen, som omkranser de åbne bade.

Indhyllet i historie fra romerne, osmannerne og østrigerne
Storslåede historiske caféer
Dag 12
Flyv tilbage til København

Du bliver hentet ved dit hotel og kørt til lufthavnen for dit inkluderede fly hjem.

Transfer til lufthavnen og fly hjem

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Railjet

RailJet er de østrigske statsbaners flagskib og et af de mest komfortable tog i Europa. Ikke mindst fordi det har en premium første klasse, som du naturligvis sidder i. Her er der endnu mere plads og ro end på den almindelige første klasse. Toget medfører en udmærket bistro, men som VIP-passager kan du bede din steward om at få serveret dit måltid ved sædet (mad og drikke er dog ikke gratis).

ICE

ICE er et af Europas mest komfortable højhastighedstog. Tyskerne har ladet franskmændene om meget høj fart og effektivitet, mens de fokuserer mere på komfort og livskvalitet. Sådan er togverdenen så mærkelig til tider! ICE-toget har fx en lækker spisevogn (det finder du ikke i Frankrig) og som første klasses-passager kan du endda bede om at få serveret din bestilling ved dit sæde.

Se vores firestjernede
hoteller med historie
karakter og perfekt
beliggenhed

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog i få timer ad gangen
+ Nøje udvalgte togstrækninger

+ Private byvandringer

+ Byvandringer med engelsktalende lokale insidere
+ Alle byvandringer kan frit skræddersyes
+ Insidertips om lokale restauranter og skjulte perler

Personlig ankomstservice

+ Personlig guide står klar ved togets ankomst
+ Bil med privatchauffør til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter ud over byvandringerne

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rundrejse
Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
Rundrejse
Imperiets Skatte
De fineste byer i det Østrig-ungarske rige
Rundrejse
Alpernes Højdepunkter
Alpernes tre mest spektakulære bjergbaner

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik