Tabte Kongeriger

Skatte fra en svunden tid

Fem af Europas smukkeste byer

Rejs til  juveler fra glemte kongeriger på denne togferie til en gammel korsridderby og hovedstæderne i Böhmen, Mähren og Østrig-Ungarn. I dag eksisterer disse kongeriger og imperier ikke længere, men deres gamle hovedstæder har endnu al deres stråleglans intakt, og hver især hører de til Europas smukkeste byer. Du rejser på første klasse i direkte tog med spisevogne, og i hver by ankommer du afslappet og komfortabelt med ventende biler med privatchauffører til at tage imod dig. Du bor på udsøgte firestjernede hoteller og inviteres på private byvandringer med lokale insidere.

Lost-kingdoms-map

SKØNNE HOVEDSTÆDER FRA FORTIDENS RIGER
GDANSK  |  KRAKOW  |  OLOMOUC  |  PRAG  |  BUDAPEST

10-nætters individuel togferie gennem Østeuropa
_______________________________________________________________________
Første klasses direkte tog med spisevogn
_______________________________________________________________________
Personlig ankomstservice med privatchauffører
_______________________________________________________________________
Private byvandringer med lokale insidere
_______________________________________________________________________
Nøje udvalgte firestjernede hoteller
_______________________________________________________________________
Fly København-Gdansk og Budapest-København
_______________________________________________________________________

Afrejse alle dage
Kun 19.800 DK*
*per person når to rejser sammen

10-nætters individuel togferie fra Gdansk til Budapest via Krakow, Olomouc og Prag

Direkte togrejser på første klasse. Ophold på firestjernede hoteller. Personlig ankomstservice med private guider og chauffører. Private byvandringer med lokale insidere. Fly København–Gdansk og Budapest–København.

Blot for en kort tid hovedstaden i Kongeriget Polen, men altid en af Europas smukkeste byer.

Krakow

Få har nogensinde hørt om – og endnu færre besøgt – Olomouc, men engang var byen hovedstad i kongeriget Mähren, og byen kan på mange måder måle sig med langt mere berømte Prag. Blot er her langt flere lokale universitetsstuderende end turister.

Olomouc

I dag er byen mest kendt for sit Lech Walensa og Solidaritet, men engang var Gdansk berømt for at være regeret af den tyske ridderorden, som begavede byen med en storslåede bygninger, skønne pladser og en indtagende havnefront.

Gdansk

Den gamle hovedstad for Böhmen prydes af en 1000 år gammel skyline med spir, tårne og kupler.

Prague

Den gamle med-hovedstad i Dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn er i virkeligheden to byer: Buda med middelalderborge og romerske og osmanske ruiner. Og Pest med velbevarede klenodier fra byens storhedstid i 1800-tallet som storslåede caféer og elegante hovedstrøg.

Budapest

Få det hele på print

Vi har lavet en brochure, der er lige til at printe. Her finder du alle højdepunkter, en dag-for.-dag rejseplan, og en oversigt over alt, hvad rejsen inkluderer.

Denne rejse gennem Østeuropas fortabte kongeriger begynder i en middelalderlig korsridder-by, fortsætter til Kongeriget Polens smukke hovedstad, videre til de rige og magtfulde hovedstæder i Mähren og Bøhmen, og slutter i med-hovedstaden for Donaumonarkiet.

Engang regerede disse byer over store kongedømmer og kejserriger, og hver især havde de gyldne epoker hvor storslåede slotte, kirker, palæer og pladser var fyldt med den fineste kunst, Europa kunne fremvise. Kunstnere og filosoffer strømmede hertil fra hele kontinentet. I dag har krige, besættelser og forræderier udryddet de gamle kongeriger. Nogle af de gamle byer er fortsat berømte hovedstæder (blot for nye nationer), mens andre er skubbet ned i glemslens mærke. Men alle har bevaret deres gamle pomp og pragt, hver især en af de smukkeste byer i Europa.

Dette er en rejse til kongeriger fra en svunden tid, til et Østeuropa fra lang tid før verdenskrige, østblok og jerntæpper. Med andre ord, et besøg til den bedste af den gamle verden.

Dit historiske og kulturelle eventyr begynder med en kort flyvetur til Gdansk. Engang var byen del af en middelalderlig korsridder-stat. I dag husker de fleste europæere den for 1980’ernes Solidarnosc bevægelse med Lech Walensa i spidsen, men du vil forlade Gdansk med minderne om fabelagtigt smukke og velbevarede bygninger, pladser og havnefront.

Fra Gdansk kører du med direkte tog til Krakow, den gamle hovedstad for den kortlivede drøm der var det polske kongedømme. Togrejsen er af en kaliber som man kun kan drømme om i Danmark: Et lækkert førsteklasses sæde med personlig betjening. Faktisk er alle rejserne på denne togferie for by til by på første klasse i direkte tog med spisevogn, og aldrig i mere end en håndfuld timer.

Når du ankommer til Krakow, oplever du samme personlige og exceptionelle Silver Tray service som i alle de andre byer: Du stiger ombord i din ventende bil med privatchauffør, som hurtigt får dig frem til dit nøje udvalgte og perfekt beliggende firestjernede hotel. Når du er checket-ind, vin en personlig guide i flere af byerne invitere dig på en privat byvandring hvor hun giver dig en personlig og autentisk introduktion til sin by.

Fra Krakow rejser du i få timer til en by, som de færreste europæere nogensinde har hørt om: Olomouc, den gamle hovedstad for det forsvundne kongerige Mähren. Men du vil snart opdage, at det er en by, der på mange måder minder om Prag, blot med masser af lokale universitetsstuderende i stedet for masser af turister. Efter Olomouc får du naturligvis også lov til at besøge Prag selv, Bøhmens gamle hovedstad som nok er overrendt, men stadig en fortryllende oplevelse.

Den sidste togstrækning er med side syv timer også den længste, men ombord i et komfortabelt EuroCity eksprestog med en god spisevogn. Du ankommer til Budapest, den gamle med-hovedstad for det Østrig-ungarske rige (også mere poetisk kendt som Donaumonarkiet). Husk at indtage kaffe og kage på en af de storslåede caféer, der stadig står som et minde fra dengang Wien var søsterby.

Du flyver tilbage til København fra Budapest. Naturligvis fra hotellet til lufthavnen i din egen bil med privatchauffør.

Togrejsen dag for dag

Fold bjælkerne ud og få alle detaljerne med.
Udvid
Dag 1
Flyv til Gdansk

Du flyver fra København til Gdansk, hvor du bliver hentet af en privatchauffør i lufthavnen og kørt direkte til dit perfekt beliggende hotel.

Fly fra København
Bil med privatchauffør fra lufthavnen
Dag 2
Gdansk

Indtil for nylig var Gdansk mest kendt som hjemsted for to af de mest betydningsfulde begivenheder i Europa i det 20. århundrede. Anden Verdenskrig startede her den 1. september 1939, da tyskerne angreb Det Polske Posthus i Gdansk. Og senere var det også i Gdansk, at arbejderne på skibsværftet grundlagde solidaritetsbevægelsen ‘Solidarność’, og dermed såede frøene til Østeuropas frigørelse fra Sovjetblokken.

I dag har rejsende opdaget, at Gdansk har meget mere at byde på end et skibsværft. Faktisk er det en af de smukkeste byer i Østeuropa. Det vil du helt sikkert også bemærke, når du går ned af Ulica Dluga – en helt fortryllende gade med sine mange perfekt genopførte, farverige bygninger – eller når du slentrer langs den historiske havnefront. Hele den gamle bydel i Gdansk er fyldt med barer, caféer og restauranter. Ligesom mange andre historiske byer. Men som en af de få byer kan Gdansk også bryste sig af sin smukke kyststrækning og de mange skønne strande.

Billedskøn og perfekt bevaret gammel bymidte
Dag 3
Gdańsk–Kraków

Dit InterCity Express Premium tog er de polske jernbaners stolthed. Dette italienske højhastighedstog har en meget behagelig 1. klasses kupé, hvor stewarden vil servere noget at drikke for dig samt et let måltid (inkluderet i prisen). På denne fire timers tur kommer du gennem Warszawa på vej fra den baltiske kyst til den sydlige del af landet.

Når du ankommer til Krakow, bliver du modtaget af en privat guide, som følger dig hen til bilen, hvor din privatchauffør venter. Sammen med guiden kører du til dit fire-stjernede hotel. Herefter bliver du inviteret på en to-timers privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til Krakows skatte.

Polens højhastigheds-flagskib
Bisto og service direkte ved dit sæde
VIP ankomstservice med privat guide og chauffør
Privat byvandring med lokal insider
Dag 4
Krakow

Ligesom Wien og Prag er Krakow hjemsted for Østeuropas største arkitektoniske og kulturelle skatte. Uden for bymurene finder du resterne af sovjettiden, men hele den gamle bydel er et overflødighedshorn af gotiske, Hovedtorvet Rynek Glowny er Europas største markedsplads, der bugner med med blomsterboder, bagel-sælgere og caféer. Tæt herpå ligger Wawel slottet, som engang var residens for den polske konge og i dag et af Europas største royale slotte.

Måske har du mod på at aflægge Auschwitz et besøg. Det er nemt at komme dertil med det lokale tog og når du er der, skal du unde dig selv at se det lokale museum om Krakow under nazisternes besættelse. Museet er interessant i sig selv, men at det ligger i Oscar Schindlers gamle fabriksbygning gør det til en helt speciel oplevelse, for dette er stedet hvor 1200 jødiske arbejdere kom under hans beskyttende vinger og blev reddet fra døden i KZ-lejren.

En af Europas smukkeste byer
Dag 5
Kraków–Olomouc

Du bliver kørt til banegården og stiger ombord på det internationale EuroCity eksprestog Cracowia for en behagelig fem-timers rejse. Togets første klasses sektion er lille og hyggelig, og beliggende i samme vogn som toget bistro. Den udmærkede og ganske billige mad serveres direkte ved dit sæde af en steward. Vi er ganske begejstrede for bistroens fadølsanlæg med Urquell øl.

 

Direkte EuroCity eksprestog
Spisevogn
VIP ankomstservice med privatchauffør
Dag 6
Olomouc

Olomouc er en juvel, en majestætisk samling af historiske bygninger, stemningsfulde gader og smukke kirker. Ikke mange turister har hørt om denne gamle hovedstad, der tilhørte det tabte kongerige Moravia. For da Olomouc for mange århundreder siden pludselig mistede sin betydning og status som hovedstad, sank byen ned i glemslens mørke.

Resultatet er, at den gamle hovedstad i dag er en skjult perle. Byens skønhed er flere steder på højde med Prags. Byens hovedtorv er et af de fineste i landet, og her du finder du Den hellige Treenighedssøjle, som står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Endnu har turisterne ikke sat deres præg på gaderne og pladserne. I stedet summer byen af de mange universitetsstuderende, der fylder de mange gode caféer og efterlader en levende og intellektuel atmosfære i byen. Olomouc er en by, som mange med rette taber deres hjerte til.

En skjult perle fra et glemt rige
Dag 7
Olomouc–Prag

Du bliver kørt fra dit hotel til banegården og stiger ombord på et direkte intercitytog for den blot to timer lange rejse til Prag.

På banegården bliver du budt velkommen af din personlige guide, som vil eskortere dig ud til en ventende bil og følge med til dit hotel. Når du er checket ind, vil hun invitere dig på en privat byvandring hvor du får hendes personlige og autentiske introduktion til sin by.

Direkte Intercity tog
VIP ankomstservice med privat guide og chauffør
Privat byvandring med lokal insider
Dag 8
Prag

Prags 1100 år gamle skyline er præget af gamle spirer, tårne og kupler. “Ny” på disse kanter henviser oftest til en smuk jugendstil-bygning, for byens kapeller og kældre er romanske, katedralen gotisk, og paladser og haver fra Barokken. Det er her, du finder verdens ældste fungerende ur og det er her, du kan krydse floden via en af de ældste broer i Europa.

Byen er så smuk, at du bliver helt tryllebundet. På listen over ting, som er et must at se, er Charles Bridge med sine mange barokstatuer – måske nok den smukkeste i hele Europa, det fascinerende jødiske kvarter med de gamle synagoger og mange historiske kirker. Vltava floden lever lidt i det skjulte sammenlignet med Rhinen eller Donau. Til gengæld vil du opleve, at den er den fuld af charme.

Glem ikke at fare vild. Prags labyrint af brostensbelagte gader og små baggårde pirrer nysgerrigheden hos enhver eventyrer. Lige rundt om hjørnet fra turiststrøgene finder du gamle kapeller, fine haver, hyggelige caféer og gammeldags barer.

Så fortryllende smuk, at den tager pusten fra dig
Dag 9
Prag –Budapest

Du køres til banegården og stiger ombord i et direkte EuroCity eksprestog med spisevogn.

Når du er fremme i Budapest, står din personlige guide klar til at modtage dig lige ved togvognen. Hun eskorterer dig ud til den ventende bil, og snart er du fremme ved dit perfekt beliggende hotel. Når du er checket ind, inviterer guiden dig på en privat byvandring, hvor du får en personlig og autentisk introduktion til hendes by. Husk, at dette er din egen guide – hvis du har særlige ønsker, er det blot at sige til.

Første klasse på direkte EuroCity
Spisevogn
Personlig ankomstservice med privat guide
Privat byvandring med lokal insider
Dag 10
Budapest

Dette er en hovedstad i to dele, Buda og Pest, der ligger på hver sin side af Donau. Pest viser stolt sine skatte frem fra det 19. århundrede, som var byens storhedstid. Buda kan også bryste sig af adskillige fabelagtige bygninger, ikke mindst Fisherman Bastion, et eventyrslot med et panoramablik ud over Donau.

Snyd ikke dig selv for byens historiske, store caféer. New York Café er nok den mest overdådige af dem alle: Et virkelig luksuriøst lokale med smukke freskoer og guldbelægninger stort set overalt.

De varme bade kommer du ikke udenom. En autentisk Budapest-oplevelse helt tilbage fra romertiden. Vælg selv, om du foretrækker dit bad i osmannisk, jugend eller moderne stil Eller tag det mest kendte af dem alle, Széchenyi med sin neo-barokke udsmykning og bygninger fra neo-renæssancen, som omkranser de åbne bade.

Indhyllet i historie fra romerne, osmannerne og østrigerne
Storslåede historiske caféer
Dag 11
Flyv tilbage til København

Du bliver hentet ved dit hotel og kørt til lufthavnen for dit inkluderede fly hjem.

Transfer til lufthavnen og fly hjem

Dine tog

Silver Tray har udvalgt Europas bedste tog og fineste ruter til dig. Se nogle af de tog, som du oplever på denne rejse.

Se vores firestjernede
hoteller med historie
karakter og perfekt
beliggenhed

Du bor på charmerende, personlige og perfekt beliggende firestjernede hoteller, som Silver Tray har nøje udvalgt. Når vi kender din ønskede afrejsedato, sender vi dig informationer om de skønne hoteller, du kommer til at bo på.

Begynd at planlægge din rejse nu

Prøv Silver Trays planlægnings værktøj. Vælg dine hoteller, skræddersy rejsen til perfektion, og del den med familien

Direkte togrejser på første klasse

+ Togrejser på første klasse
+ Direkte tog i få timer ad gangen
+ Nøje udvalgte togstrækninger

Firestjernede hoteller

+ Højt anerkendte og nøje udvalgt
+ Perfekt beliggende i bycentrene
+ Morgenmad inkluderet

Private byvandringer

+ Byvandringer med engelsktalende lokale insidere i flere byer
+ Alle byvandringer kan frit skræddersyes
+ Insidertips om lokale restauranter og skjulte perler

Personlig ankomstservice

+ Bil med privatchauffør til hotellet
+ Privat transfer til banegården ved afrejse til næste by

Tryghed på rejsen

+ 24-timers personlig hjælpelinje ved akutte problemer
+ Silver Tray håndterer forsinkelser og andre problemer

Beklager, dette er ikke inkluderet

– Mad og drikke ud over morgenmad
– Catering på toget
– Lokale udflugter ud over byvandringerne

Disse togferier kan måske også interessere dig

Rundrejse
Rhône fra hav til Alper
Fra Middelhavet til hjertet af Alperne
Rundrejse
Imperiets Skatte
De fineste byer i det Østrig-ungarske rige
Rundrejse
Alpernes Højdepunkter
Alpernes tre mest spektakulære bjergbaner

Få nyheder og togrejser i særklasse

Kom først til gode tilbud på rundrejser og storbyferier. Få inspiration til togrejser i særklasse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.
Privatlivspolitik